Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Wat met andere partijen?

Wat met andere partijen?

De afgelopen weken hebben we getracht al enig licht te schijnen op de gemeenteraadsverkiezingen die er nu vrij snel gaan aankomen, nl. oktober 2024. Van CD&V en N-VA (meerderheid) kregen we antwoorden op onze vragen, ook vanwege Samen/Vooruit en PVDA (oppositie).

Maar hoe zit het met de rest? Van Groen én van Voor3920Lommel kregen we géén antwoorden op onze specifieke vragen, maar wél een bericht dat het voor hen allemaal nog 'onduidelijk' is. Vraag is dus: gaan deze twee (of één ervan) wel of niet opkomen volgend jaar?

Een andere onzekere factor blijft het Vlaams Belang, dat op Vlaams niveau in de peilingen erg hoog scoort, maar hier blijkbaar geen voet aan wal krijgt. Gaat deze partij in onze stad mensen vinden om op een lijst te staan? We vroegen het reeds aan hun provinciale geledingen, maar kregen daar géén uitsluitend antwoord op.

Idemditto met OpenVLD: zij kwamen vorige verkiezingen niet onder eigen naam op, maar gingen op in Voor3920Lommel, iets dat blijkbaar niet door al hun leden geapprecieerd werd. Komen ze deze verkiezingen terug? Ook hier zochten we, maar vonden géén antwoorden.

Kortom: er zijn nog bijzonder veel onzekerheden over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het enige dat dus vaststaat is dat CD&V, N-VA, Samen/Vooruit én PVDA zullen opkomen, en voor CD&V is dit met Bob Nijs als lijsttrekker, voor PVDA is dat Sooi Van Limbergen. De twee andere partijen... die laten nog niet direct in hun kaarten kijken, maar daar wordt witte rook verwacht in december voor Samen/Vooruit en in januari voor de N-VA.

En voor wie de interviews zou gemist hebben, hier nogmaals de links ernaar: Samen/Vooruit, PVDA, N-VA, CD&V.