Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Subsidies voor 'Poort van Bosland' goedgekeurd

Subsidies voor 'Poort van Bosland' goedgekeurd
Foto Jan Buyens

Tijdens afgelopen begrotingsbesprekingen op de gemeenteraad werd het nog aangehaald, de subsidie die stad Lommel verwachtte voor de bouw van het 'House of Nature', oftewel de 'Poort van Bosland'. Voornaamste element in dit dossier is het kunstwerk van Will Beckers.

En gisteren was het dan zover: de subsidies werden door de Vlaamse regering goedgekeurd! Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir maakt via Toerisme Vlaanderen 800.000 euro vrij voor de toegangspoort naar het Nationaal Park Bosland. “Als indrukwekkende ontmoetingsplaats wordt deze locatie een absolute troef voor ons Nationale Park Bosland” vertelt minister Demir.

Naast House of Nature wordt ook ruimte voorzien voor fietsen, paardentrailers en voor een parking die wordt geïntegreerd in het landschap. De investering van Toerisme Vlaanderen en Stad Lommel zal in totaal 1,3 miljoen euro kosten en wordt in het voorjaar van 2024 officieel geopend. Er wordt gemikt op zo’n 200.000 bezoekers per jaar.

Bevoegd schepen Karel Wieërs (N-VA) is tevreden dat Vlaanderen mee investeert in Lommel: “We staken onze nek uit om Bosland tot Nationaal Park te katapulteren en de reden waarom is meteen duidelijk: om meer investeringen naar Noord-Limburg te halen. Dank aan de minister.

Lees ook onze vorige artikels omtrent deze materie hier en hier