Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

PVDA was 'On Tour' in Lommel

PVDA was 'On Tour' in Lommel

Gisterennamiddag bracht de PVDA haar campagnetour naar Lommel, naar het Raadhuis, waar federaal volksvertegenwoordiger en voormalig vakbondsleider bij Ford Genk, Gaby Colenbunders, de kernpunten van de partij belichtte. Met een nadruk op eerlijke belastingen, koopkrachtversterking en de strijd tegen graaicultuur, werden de speerpunten van de PVDA aangescherpt. Deze focus kwam voort uit De Grote Bevraging, een initiatief waar maar liefst 104.098 burgers aan deelnamen.

Sarah Maesen, dokter bij GVHV in Lommel en derde op de PVDA-lijst voor het parlement, verving last-minute Kim De Witte en nam het podium om het belang van toegankelijk openbaar vervoer te benadrukken. Ze pleitte voor een sociaal klimaatbeleid als alternatief voor wat ze het "pestbeleid van Vivaldi" noemde, met name de renovatieverplichting die gepaard gaat met een boete van 5.000 euro indien de gestelde doelen niet binnen vijf jaar worden behaald.

Staf Henderickx deelde zijn inzichten over de suikertaks, verwijzend naar zijn aanstaande boek 'Dit slik ik niet meer'. Dit boek belooft een kritische blik te werpen op beleidskwesties en de impact ervan op de samenleving.

Na de presentaties kregen de 50-tal aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers, wat resulteerde in een levendige uitwisseling van ideeën en standpunten.