Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Sloop van vakantievilla op Blauwe Meer voor rechtbank

Sloop van vakantievilla op Blauwe Meer voor rechtbank
Logo Oostappen

Het stadsbestuur eist al geruime tijd dat een onvergunde vakantievilla op park Blauwe Meer wordt afgebroken. Uitbater Peter Gillis kwam zich vanochtend verdedigen in de Hasseltse rechtbank.

“Ik heb te goeder trouw gehandeld. Met het vorige stadsbestuur kon ik tenminste altijd goed opschieten.”

Het stadsbestuur en de campingmagnaat liggen al een hele tijd in de clinch. Zo loopt er momenteel ook een zaak om de erfpachtovereenkomst te beëindigen van vakantiepark Blauwe Meer. Maar vandaag ging het in de rechtbank over een vakantievilla. De vedette uit het tv-programma 'Massa is Kassa' daagde zélf op.
Ondanks het gebrek aan vergunningen verrees in 2019 de villa op Blauwe Meer. “U wist nochtans dat u niet in orde was op dat moment”, stelde de rechter.

“Ik vertrouwde op het advies van mijn architecte Sophie Loots, die sinds 2020 in het schepencollege zetelt. We zouden alles kunnen legaliseren, want anders zouden wij de villa ook niet bouwen”, aldus Peter Gillis.

Al snel kreeg Gillis het deksel op de neus bij een controle. De villa was niet toegelaten.

“Ik had goede contacten met de vorige burgemeester, Vanvelthoven. Ook met Bob Nijs verliep alles goed in het begin. Er waren duidelijke afspraken met het oude kabinet en dan komt er een nieuw … ”

De advocaat van de Stad Lommel had het over een zware inbreuk en vroeg om de toestand in zijn oorspronkelijke staat te herstellen binnen de zes maanden na uitspraak van het vonnis, met een dwangsom van 250 euro per dag vertraging. De advocaat van Peter Gillis had het over politieke spelletjes. De procureur vorderde 1.000 euro boete voor Peter Gillis en 30.000 euro voor de vennootschap. De uitspraak volgt op 27 juni. (Bron HbvL)