Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

“Een nieuw parlement, een nieuwe uitdaging.”

“Een nieuw parlement, een nieuwe uitdaging.”

Kris Verduyckt (Vooruit) was zondag de enige rechtstreeks verkozen Lommelaar. Hij maakt zo de overstap van het Federale Parlement naar het Vlaamse Parlement. “Een nieuwe uitdaging maar wel eentje met veel mogelijkheden om voor Limburg én Lommel op te komen.” zegt hij.

Kris Verduyckt haalde een mooie persoonlijke score van 12.555 voorkeurstemmen, goed voor een top tien plaats in Limburg en werd verkozen in het Vlaamse parlement. “Op dinsdag 2 juli zal ik daar de eed afleggen. Nadien worden er de parlementaire commissies samengesteld. Dat is belangrijk want het bepaalt deels met welke bevoegdheden je kan werken de komende jaren.” zegt hij. “Mijn interesse gaat opnieuw uit naar energie en klimaat. We zitten immers midden in een energietransitie en ik vind het belangrijk dat gewone mensen ook mee kunnen in dat verhaal. Dat mensen de kans hebben om hun huis goed te isoleren of kunnen meegenieten van zon- of windprojecten. Dat die winsten niet enkel naar privébedrijven gaan. Toch zal ik niet nalaten om in andere commissies Limburgse of zelfs Lommelse dossiers op de tafel te leggen. Denk aan de toegankelijkheid van onze bossen voor mountainbikers, de aanhoudende problemen bij De Lijn of het ontbreken van een concertclub in Limburg na het verdwijnen van de Muziekodroom. Werk genoeg dus.”

Verduyckt zal als volksvertegenwoordiger ook de komende jaren een fysiek spreekuur in Lommel houden. Een afspraak maken kan altijd via kris.verduyckt@lommel.be.

Ook Sofie Mertens van de CD&V kan waarschijnlijk nog gaan zetelen in dit Vlaamse Parlement, tenminste indien die CD&V in de Vlaamse regering komt én Jo Brouns opnieuw minister wordt... Ook zij behaalde op de eerste opvolgersplaats een mooi resultaat met haar 7.817 stemmen!