Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur

Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur
Foto Jan Buyens


Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. “Ook Lommel deelt mee in de koek” zegt Karel Wieërs, N-VA schepen. Met 326.728 euro aan Vlaamse steun kunnen de sportfaciliteiten van sportpark de Soeverein uitgebreid worden. Concreet gaat het over de afbraak van de bestaande vechtsportzaal en nieuwbouw van twee vechtsportzalen, inclusief twee kleedkamers, berging en technische ruimte, de renovatie van de bestaande tennisterreinen en de aanleg van een nieuw skatepark.

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen.
“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren, ook in Lommel”

“Met deze opmerkelijke financiële steun kan de stad Lommel zich meer dan handhaven als vooraanstaande sportgemeente van Vlaanderen”, aldus Lommels N-VA voorzitter Kris Vanden Boer.