Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Het dossier Bosland 'Nationaal Park'

Het dossier 'Natonaal Park' voor Bosland is al enkele weken 'hot'... Na het afhaken van Bergeijk en Peer, het eerst wél, dan niet en dan weer wél van Pelt, trekt nu ook Mol zich terug.

Bij de collega's van het Belang lezen we: “Dit is absoluut geen afkeuring, het is gewoon praktisch onhaalbaar om voor de deadline een gedragen dossier naar de gemeenteraad te brengen.” Mols schepen voor Milieu en Natuur Frederik Loy (CD&V) bevestigt dat Mol zich als derde gemeente terugtrekt. “We moeten deze beslissing nog wel formaliseren, maar in principe trekken we ons terug bij de indiening”, aldus de schepen.

Ook burgemeester Bob Nijs ziet ook geen concrete bedreiging voor het dossier. “De beslissing van Mol komt niet echt als een verrassing,”, reageert hij. “Ik ben er nog altijd van overtuigd dat we samen met Hechtel-Eksel en Pelt nog altijd een goed en ambitieus project op tafel kunnen leggen, ook omdat defensie nu interesse toont om mee aan te sluiten.

We werken nu bereidwillig om tijdig een dossier klaar te krijgen dat rekening houdt met de verschillende stakeholders.” (bron 'Het Belang van Limburg')