Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Grootste verdienpost voor Peter Gillis is Parelstrand...

Grootste verdienpost voor Peter Gillis is Parelstrand...
Foto Jan Buyens

Peter Gillis, verdiende al bijna 10 miljoen euro aan de opvang van asielzoekers op de camping Parelstrand in onze stad. De overheid verlengde het huurcontract voor de asielopvang, terwijl de rechtszaken tegen Gillis zich opstapelen.

Dat lezen we tenminste in 'De Tijd'... Nog steeds volgens deze krant draait het vakantiepark Blauwe Meer zwarte cijfers, maar volgens Karel Wieërs, schepen voor Toerisme en Juridische Zaken, is het woord ‘vakantie’ er almaar minder van toepassing. "Aan de bijna dagelijkse klachten over huisvesting en gebrekkige hygiëne van vooral vaste vakantiegangers komt geen einde", zegt hij.

De stad, die eigenaar is van het Blauwe Meer, zei drie jaar geleden al de exploitatievergunning op. Maar omdat Gillis weigerde het park te ontruimen kwam de zaak voor de rechter. Daar kreeg het stadsbestuur gelijk: uiterlijk eind deze maand moest Gillis het domein verlaten hebben, of er dreigde een dwangsom. De man ging echter in beroep. Een definitief arrest wordt dit najaar verwacht.

Wat het Parelstrand betreft, daar verdiende volgens becijfering van 'de Tijd' dhr. Gillis ondertussen een slordige 10 miljoen aan de asielzoekers... Alleen al voor de periode 2016-2022 gaat het om 9,9 miljoen, wat blijkt uit de cijfers van de jaarrekening van de vennootschap Parelstrand. En zoals geweten, werd de huur door fedasil opnieuw verlengd, ditmaal tot juni 2025. Hoeveel Gillis voor die verlenging precies opstrijkt, is niet bekend, en ook Fedasil weigert details vrij te geven over huurcontracten met privé-eigenaars.

N-VA-schepen Wieërs is sceptisch. ‘We hebben de eigenaar van Parelstrand in gebreke gesteld, omdat we vinden dat het park na drie jaar asielopvang daarvoor een specifieke vergunning moet aanvragen. We proberen daarover al bijna een jaar een onderhoud met de staatssecretaris te hebben, maar ze weigert elk gesprek.’

Bron: 'De Tijd' - lees volledig artikel hier