Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Derde generatie 'Vanvelthoven' op kieslijst

Derde generatie 'Vanvelthoven' op kieslijst

Vanmiddag werd in Brussel de Europese lijst van Vooruit voorgesteld, en daar was toch wel een verrassing bij... Nathalie Vanvelthoven, dochter van Peter en kleindochter van Louis, krijgt immers de vierde plaats op deze lijst.

Tenzij Vooruit een monsterscore zou halen, is dat weliswaar géén verkiesbare plaats, maar toch wilde Vanvelthoven graag haar steentje bijdragen. Ze benadrukt trouwens dat ze dat doet op eigen initiatief en niet op vraag van vader of grootvader.

“Er zijn heel veel nieuwe, jonge mensen bij Vooruit. Dat geeft een nieuwe dynamiek. Daar wil ik mee mijn steentje aan bijdragen, want de uitdagingen zijn groot. We kunnen dat alleen maar op Europees niveau aanpakken.”

Vandaag is Nathalie medewerker van Europarlementslid Kathleen Van Brempt. Na haar studies bleef ze in de hoofdstad wonen, wat trouwens ook betekent dat u haar niet op onze Lommelse lijst van Vooruit zal moeten gaan zoeken in oktober!

Op de Europese lijst, waar Bruno Tobback op 1 staat en Kathleen Van Brempt op 2, prijkt overigens nog een andere Limburger: Yilmaz Kurtal uit Genk krijgt plaats drie. Maar ook die plek geeft met de huidige peilingen geen uitzicht op een zetel.