Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Buurtinformatienetwerken uitgebreid

Buurtinformatienetwerken uitgebreid
Foto Stad Lommel

In onze stad starten 5 nieuwe Buurtinformatienetwerken (BIN's) op. De BIN’s spelen een cruciale rol in het vergroten van de sociale controle en het verbeteren van het veiligheidsgevoel in verschillende wijken van de stad.

Samenwerking tussen buurtbewoners, Politie en Stad Lommel
De oprichting gebeurde officieel door het ondertekenen van charters tussen BIN-coördinatoren, Stad Lommel en Politie Lommel. Deze ondertekening markeert de oprichting van: BIN Heide, BIN Hoeverheide, BIN Lutlommel, BIN Kolonie, BIN Stokerij.
Elke BIN heeft als doel de samenwerking tussen buurtbewoners en politie te versterken, waarbij de uitwisseling van informatie centraal staat om de veiligheid in de betreffende wijken te bevorderen. Op die manier leveren BIN’s een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de sociale controle en het verbeteren van het veiligheidsgevoel in de stad.

Bart Voordeckers, korpschef van Lokale Politie Lommel: "De ondertekening van de charters markeert een belangrijk moment in onze inzet voor veiligheid. Samen met de nieuwe BIN-coördinatoren en de betrokkenheid van buurtbewoners, versterken we de band tussen politie en gemeenschap."

In totaal nu al 25 actieve netwerken in Lommel
Met de toevoeging van deze vijf nieuwe BIN's komt het totale aantal actieve netwerken in Stad Lommel op 25. Het succes van de reeds bestaande BIN's, met zo’n 1.700 BIN-leden, benadrukt de effectiviteit van dit initiatief in het creëren van een veilige en betrokken gemeenschap.

Burgemeester Bob Nijs: "Met de oprichting van de nieuwe BIN's tonen we aan dat onze inwoners actief betrokken zijn bij het creëren van een veilige leefomgeving. Samenwerking is de sleutel tot een succesvolle en hechte gemeenschap."

Meer informatie over de actieve BIN's in Lommel en hoe inwoners lid kunnen worden, op www.lommel.be/BINs