Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Busperikelen voor Jenna en Yelte

Busperikelen voor Jenna en Yelte

Nog enkele weken en dagen gaat de Lijn van start met de nieuwe busregeling. Dat dit véél weerstand ondervindt was reeds duidelijk op de laatste gemeenteraad van november, waar oppositiepartij Samen/Vooruit absoluut niet begreep waarom de snelbus die er nu is gaat verdwijnen en iedereen die naar Hasselt moet dagelijks tussen de 10 en 16 minuten extra op de bus moet zitten (enkel...) omdat deze bus vanaf 6 januari eerst over Pelt zal rijden.

Sindsdien horen en lezen we wel iedere dag één of ander verhaal van mensen die gaan getroffen worden door deze nieuwe regeling, waarbij vooral wordt aangehaald dat het vooral alweer de zwakkeren in onze maatschappij zijn die het gelag moeten betalen... Zelfs CD&V liet enkele dagen geleden nog een negatieve beoordeling horen in het parlement hieromtrent, dit terwijl de lokale CD&V de kritiek van de oppositie wegveegde.

Maar het gaat dus niet alléén om de snelbus naar Hasselt... Zo zagen we gisteren een reportage van de collega's van TV-Limburg waaruit blijkt dat heel wat scholieren (ongeveer 1 op 4) negatieve gevolgen gaan kennen vanaf 6 januari. In deze reportage kwamen Jenna Franssen en Yelte Huibers, twee scholieren uit Lommel, aan het woord. Want ook zij zijn de dupe van de gewijzigde dienstverlening van De Lijn. Jenna neemt dagelijks twee bussen om op haar school in Peer te geraken, vanaf 6 januari worden dat er vijf. Yelte zal vanaf januari dagelijks een uur langer onderweg zijn van en naar school. In totaal gaan 150 van de 600 leerlingen van de Peerse Sint-Elisabethschool hinder ondervinden door de nieuwe busregeling.

Bron: TV Limburg - herbekijk hier de reportage