Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Wat gaan de gemeenteraadsverkiezingen brengen?

Wat gaan de gemeenteraadsverkiezingen brengen?

Precies één jaar voor de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen gingen wij bij onze plaatselijk politici op zoek naar alvast wat antwoorden. Antwoorden op vragen zoals 'wat de speerpunten van hun campagne' gaan zijn, of er al een lijsttrekker bekend is, wat er wél en niet goed was de afgelopen legislatuur, of ze onder eigen naam gaan opkomen, enzovoort.

Het beloven in ieder geval spannende verkiezingen te worden. Ten eerste al omdat het de eerste keer is dat er niet verplicht moet gestemd worden. En volgens politicologe Sofie Hennau van de Universiteit Hasselt zou er minstens 30% van de stemgerechtigden niet meer gaan stemmen. Volgens andere bronnen zou dit zélfs kunnen oplopen tot 50%!
En specifiek ook in onze stad kan het spannend worden (of net niet...) omdat we nog altijd niet weten welke partijen er nu wél, dan niet gaan opkomen. We gaan ervan uit dat Samen/Vooruit, CD&V, N-VA en PVDA zeker opkomen. Maar wat met de anderen??? Zal Voor3920Lommel nog opkomen bv.? Vanuit hun fractie krijgen we daar (voorlopig) géén echte duidelijkheid over. En Groen? Ook daar is alles nog 'onduidelijk', aldus hun woordvoerder. En wat met een eventuele terugkeer van OpenVLD? Hierover krijgen we zelfs nergens informatie te pakken. Hetzelfde geldt trouwens voor Vlaams Belang... Indien er van één van deze twee laatste partijen alsnog wenst deel te nemen aan deze artikelenreeks, laat het ons zéér snel weten... Wij willen zeker niemand uitsluiten!

In ieder geval krijgt u van ons volgende week heel wat antwoorden, maar of het allemaal nu duidelijk zal zijn is nog maar de vraag. In ieder geval verwijzen we u nu reeds naar enkele interessante gegevens die vandaag verschenen bij de collega's van Het Belang van Limburg, waar ze net als wij hetzelfde idee hadden om één jaar voor de verkiezingen hier een artikelenreeks aan te wijden. Zo kwamen we hier bv. te weten dat het brutoloon van de burgemeester in onze stad 8.351 euro bedraagt, en dit van de schepenen 5.010 euro. Het ganse artikel leest u hier.