Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Voermanstraat en project 'respect' als woordmelding

Voermanstraat en project 'respect' als woordmelding
Foto Radio 2

Ook gisteren waren er voorafgaand aan de feitelijke zitting een tweetal woordmeldingen vanuit het publiek.

Een eerste was er vanwege 'Beweging.net' die taart uitdeelden aan onze Lommelse politici, dit om hen te bedanken voor het vele werk dat ze toch dagdagelijks voor de bevolking verrichten. Carien Neven, provinciaal directeur van Beweging.net, stelde

“Dit is een nieuwe campagne waarvoor we per provincie één gemeente uitkiezen waarbij we persoonlijk langsgaan om onze waardering voor de lokale politici te uiten. Voor onze provincie kozen we Lommel uit omdat we veel goeds hoorden over het bestuur hier,” zei ze. “Politici krijgen veel negatiefs over zich heen, maar wij willen nu eens focussen op het harde werk dat ze leveren”.

Zo een stukje taart eten is eens iets anders dan een taart in het gezicht krijgen…

Daarna kwam ook nog Hanne Vanden Boer aan het woord vanuit de Voermanstraat. Eerder dit jaar werd er in deze straat al een petitie georganiseerd voor méér veiligheid in het verkeer... "Het verkeer in onze straat is geweldig gestegen de laatste jaren. Ook vrachtvervoer van en naar Nederland wordt door onze straat gestuurd. En ook bij omleidingen wordt het verkeer telkens door onze straat gestuurd", aldus Hanne. Zij betreurde dat er dikwijls gevraagd werd naar afremmende maatregelen zoals bloembakken en signalisatie, en ook naar meer controle, maar dat die er nooit kwam.

Er wordt té weinig ingezet op verkeersveiligheid in onze straat, stelde Hanne Vanden Boer

Schepen Sophie Loots (CD&V) diende van antwoord. Zij stelde dat er werk wordt gemaakt van alle schoolomgevingen om de verkeersveiligheid te verhogen.  En de Voermanstraat gaat aangepakt worden in de nabije toekomst. Om nu snel snel ingrepen te gaan doen is niet effectief, maar er wordt zeker op termijn versneld werk van gemaakt. Burgemeester Bob Nijs (CD&V) vulde nog aan dat er wordt gewerkt aan een 'Trage Weg' die ook naar de Slinkerstraat leidt.