Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Reden tot opstappen uit Gemeenteraad Samen/Vooruit

Reden tot opstappen uit Gemeenteraad Samen/Vooruit

U kon het reeds lezen in ons verslag van de gemeenteraad van gisterenavond... Op een bepaald moment verlieten alle raadsleden van de fractie Same,/Vooruit het halfrond. De reden hiervoor brengen ze in onderstaand persbericht:

"Als Samen Vooruit voelde we ons zwaar beledigd en tekort gedaan door de voorzitter, na de behandeling en stemming  van het punt Burgemeesterspark.

Nadat het punt was afgesloten en Rina Ven de onthouding van de Samen Vooruit fractie had toegelicht, kwam Jaak Theuws namens de CD&V fractie tussen en beledigde de Samen Vooruit fractie door te stellen dat de voorbije 30 jaar geen onderhoud of inspanning gebeurde voor het behoud van  het park.

Hierop wenste Walter Cremers te reageren, maar de voorzitter herhaalde de aantijging van de Heer Jaak Theuws en dreigde met maatregelen tegen de fractie Samen Vooruit. Walter Cremers bleef aandringen maar werd brutaal afgebroken door de voorzitter op volgens ons een partijdige wijze.

Aangezien Theuws de discussie heropende  en de voorzitter hier niet optrad, had o.i. Walter Cremers het recht om hierop te reageren volgens het huishoudelijk reglement.

De voorzitter had kunnen schorsen of de discussie laten verder zetten, maar brak de tussenkomst van Walter Cremers af.

De gemeenteraadsleden werden in hun tussenkomst in de voorbije jaren meermaals door de voorzitter afgebroken. De rechten van de raadsleden worden stelselmatig beknot en krijgen geen toegang tot de diensten. Dit was er teveel aan en dus stapten we samen op."