Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Rampage Open Air komt eraan

Rampage Open Air komt eraan
Sfeerfoto editie 2022 - Jan Buyens

Binnen een drietal weken is het weer zover... Het grootste grootste Drum&Bass-festival in Europa, 'Rampage Open Air' strijkt dan neer in onze stad. Het festival gaat dit jaar voor maar liefst voor 80.000 bezoekers! Op de affiche vinden we namen terug als Wilkinson, DJ Marky, Subtronics, Murdock, A.M.C., Atliens en Dirtyphonics. Maar er is véél meer: meerdere kermisattracties, zwembaden op de camping, en uitgebreide eet- en drankstandjes.

Je kan er terecht op vrijdag 30 juni en zaterdag/zondag 1 & 2 juli, en (uiteraard) is er ook camping voorzien. Alle info hieromtrent kan je vinden op de website van het festival.

Rampage Open Air

Digitale alcoholtestautomaten

Flink in de biertjes gevlogen en niet zeker of je weer achter het stuur kan kruipen? Op Rampage Open Air zal het je niet overkomen. Het Lommelse festival plaatst dit jaar negen automaten waar je zelf gratis het alcoholgehalte in je bloed kan meten, en je weet precies hoelang je moet wachten voor je weer veilig de weg op kan.

“Het aanbod kwam via de festivalfederatie en we gingen hier graag op in. Het systeem zal dus ook nog op andere festivals opduiken”, vertelt Kristof Darcon, een van de Rampage-organisatoren. “Er zullen negen blaasterminals op het terrein staan. Via een rietje kunnen festivalgangers gratis een ademtest afleggen. Niet alleen kan je dan het alcoholgehalte in je bloed aflezen, maar ook de tijd die je moet wachten om weer veilig te kunnen rijden.”

De schermen van de automaten geven ook nuttige info over de wettelijke limieten bij alcoholgebruik en je krijgt alternatieve transportopties te zien. Zo wil het festival meer inzetten op verantwoord feesten. “Wat helpt, is dat we al hoofdzakelijk een verblijfsfestival zijn waar 90 procent van de bezoekers op de camping overnacht en pas de dag na het festival weer naar huis keert”, klinkt het.

Herbruikbare bekers

Het was nog maar enkele dagen geleden in het nieuws, de problemen die sommige grote festivals schijnen te hebben met de invoering van herbruikbare bekers... Maar voor Rampage is dit al een ingeburgerd gegeven. “We werken al een aantal jaren met een eco-jeton die festivalgangers recht geeft op een recupereerbare beker die ze kunnen inruilen voor een proper exemplaar of een nieuwe munt. Voor de bezoeker is dit kosteloos, behalve als je je beker kwijtspeelt: dan moet je 2 euro voor een nieuwe beker betalen. Op het festivalterrein bouwen we een mobiele wasstraat op, waarin onze voorraad van ruim 60.000 bekers continue wordt gewassen.”


Locate: Festivalweide Kristalpark