Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Pinkstermaandagmarkt terug op het marktplein...

Pinkstermaandagmarkt terug op het marktplein...

Het was voor velen toch een verrassing, maar dan zeker in de aangename zin: de pinksterjaarmarkt stond gisteren opnieuw aan het Dorp opgesteld, en niet meer op het Hertog Janplein. En dankzij het goede weer kwam er ook behoorlijk veel volk opdagen, waardoor ook alle terrasjes bomvol zaten. Vooral de man met zijn planten en bloemen had enorm veel aantrek...

Er waren weliswaar maar een 14-tal kramen, maar misschien is deze editie wel een kantelpunt, en wordt vanaf nu de weg terug naar de gloriedagen van de pinkstermarkt ingeslagen? Laat het ons hopen! En er viel nog méér goed nieuws te rapen gisteren, want ook de schepen van middenstand en markten, Johan Bosmans, kwamen we tegen op de markt, en hij wist te melden dat ook de jaarmarkt met Lommel Kermis terugkomt, na een aantal jaren van afwezigheid! Dus... noteer alvast dinsdag 20 augustus in jullie agenda voor onze enige echte kermis jaarmarkt! Enig verschil met voorheen is wél dat dit een avondmarkt wordt, vanaf 17 uur, maar het positieve is wel dat ook deze jaarmarkt aan het Dorp zal staan, waarschijnlijk aan de Veemarkt/Einderpad.

Toen we de schepen dan ook toch maar tussendoor vroegen naar de woensdagmarkt was hij ook even duidelijk: "deze blijft op het Hertog Janplein, want deze 14 kramen krijgen we hier makkelijk kwijt, maar al die wagens en kramen van de wekelijkse markt, dat lukt gewoonweg niet...".