Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Oh'Green neemt Pelckmans over

Oh'Green neemt Pelckmans over

'De Tijd' meldt dat tuincentrum Pelckmans in onze stad wordt overgenomen door Oh'Green. Ook de vestiging in Turnhout komt nu onder de paraplu van deze keten.

Oh'Green nam eerder dit jaar al een kleiner tuincentrum van 3700 m² nabij Bergen over, maar maakt met deze jongste overname echt een grote sprong. 'Er komen plots honderd werknemers en 35.000 m² tuincentrum bij', zegt de Oh'Green-CEO Alain Hellebaut. De voormalige Maxi Toys- en FNG-topman is sinds eind juni bij Oh'Green en de overkoepelende Garden Center Holding aan de slag.

De in 1977 opgerichte Pelckmans-tuincentra behouden hun eigen naam en ook Rudi en Tom Pelckmans, de twee zonen van oprichter Jan Pelckmans, blijven bij de keten betrokken. 'De Pelckmans-tuincentra hebben een sterke naambekendheid, maar ook een zeer scherpe backoffice-structuur. Op het vlak van IT, marketing en rapportering zijn veel mogelijkheden tot synergie.'

De Oh'Green-groep heeft met zijn vijftien tuincentra nu meer dan 125.000 m² aan planten- en tuinbenodigdheden, interieur- en tuindecoratie en ook seizoensartikelen en vijvertoebehoren. De groep heeft 350 vaste werknemers in dienst. Het bedrijf boekte vorig jaar 56 miljoen euro omzet en noteerde een nettowinst van 3,2 miljoen.

Bron: De Tijd - volledig artikel