Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Korte gemeenteraadsberichten

Korte gemeenteraadsberichten
Park de Kom - Stad Lommel

We gaven vandaag reeds berichten over het jaarverslag van De Adelberg, het voorlopig ontwerp 'Regionaal Mobiliteitsplan' en ook over de jaarmarkt. Later krijgt u nog een uitgebreid stuk over de jaarrekening, maar hier alvast nog een viertal kortere puntes van gisterenavond.

Park De Kom

Schepen Sophie Loots (CD&V) lichtte het dossier ‘Park De Kom’ op de Kolonie toe, stellende dat er enorm veel participatie is geweest. Rina Ven (Samen/Vooruit) gaf toe dat het project een absolute meerwaarde heeft, ook al door de ontharding die er gebeurt. Zij hoopte wél dat er voldoende parking zal worden voorzien. Karel Wieërs (N-VA) vulde aan door te stellen dat de kerk een erfgoedhuis wordt en nog niet direct een ‘depot’, dit staat nog niet helemaal vast en moet nog op een hoger niveau beslist worden;

Zomeropvang in Kinderopvang

Sooi Van Limbergen (PVDA) stelde dat de zomeropvang van de Kinderclub niet correct werd ingevuld. Na amper 30 seconden online inschrijven zat deze al vol. Héél wat kinderen kwam aldus niet aan bod, en het oppositielid vroeg zich af of er niet méér plaatsen kunnen gerealiseerd worden. Schepen Vanderkrieken (CD&V) gaf mee dat er oorspronkelijk 62 plaatsen waren, maar dat er nu wél 25 extra plaatsen komen, zodat er toch al een hele hoop minder kinderen op de wachtlijst staan. Momenteel staan er op die lijst nog maar 8 kinderen, nog 8 teveel, aldus de schepen, maar hij hoopte dat er toch een oplossing voor deze 8 gevonden wordt. Ook had de schepen het in deze nog over opvang binnen de verschillende scholen.

Nieuwe sport in onze gemeente

Baseballclub NStars was al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie in onze stad. Ze bestaan uit een 60-tal leden (voornamelijk uit Lommel zelf) en trainden tot op heden in Zonhoven. Maar nu werd een oplossing gevonden op de terreinen van Verbroedering op Werkplaatsen, waarvoor de club een subsidie krijgt van 60.000 euro om werken uit te voeren. Meer info over de club hier.

Dichtheidsvisie Wonen

Het dossier 'Dichtheidsvisie Wonen' werd voorgesteld door schepen Joris Mertens (CD&V). Binnen deze visie wordt beschreven waar gecontroleerde woninggroei in Lommel in de toekomst mogelijk is en waar niet. Oppositielid Rita Ven (Samen/Vooruit) betreurde dat het dossier nooit op de gemeenteraad was gekomen en ook dat de bevolking geen inspraak heeft gehad. Haar fractie vroeg zich ook af of er een invloed zal zijn op de woningprijzen van toekomstige projecten. De schepen sprak dit tegen, en vond het jammer dat Samen/Vooruit dit dossier niet steunt, gezien het grote belang ervan voor de toekomstige ruimtelijke ordening in onze stad.