Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jaarverslag De Adelberg

Jaarverslag De Adelberg
Foto Manu Bloemen

Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond stelde schepen Peter Vanderkrieken (CD&V) het jaarverslag van IVA De Adelberg 2022 voor.

Hij stelde dat het publiek ondanks de moeilijke tijden (covid, energiecrisis,...) de weg naar het CC steeds is blijven vinden. Hij haalde ook het succes aan van de nieuwe reeks Bar Dada. Ook evenementen als Accordeonfolie en Catch in the Dark noemde hij prachtvoorbeelden van een goede werking. Ook de vele samenwerkingsverbanden werden door de schepen aangehaald, o.a. fAbuleus, Reveil, samenwerkingen met OverKop, …
Het volledige Noodfonds moest in 2022 ook niet opgebruikt worden gezien de hoge bezoekersaantallen.

Namens Samen/Vooruit kwam Anja Van Engeland tussen, en zij had het o.a. over de Fazioli piano die jammerlijk genoeg niet op het podium geraakt, aangezien er geen lift is voorzien. Een tweede aandachtspunt was het feit dat De Adelberg zélf eerst haar eigen programma inboekt, waardoor er té weinig plaats overblijft voor de vele verenigingen. Als één van de oplossingen stelde ze bv. voor om lezingen meer in het Raadhuis te laten plaatsvinden, waardoor er weer meer plaats komt voor de verenigingen in de Kleine Zaal. De schepen antwoordde dat de lift idd een noodzaak is, en wat de lezingen betreft: "dat dient bekeken te worden".
Ook Peter Luyckx (N-VA) beaamde de vraag van Anja om bij de aanvang van de planning binnen het CC al blokjes vrij te laten voor de eigen Lommelse verenigingen.