Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jaarmarkten op gemeenteraad

Jaarmarkten op gemeenteraad
Foto Jan Buyens

Het was niet de eerste keer dat de locatie van de markt op onze gemeenteraad ter sprake kwam. Deze keer was het Ronny Geysen (Samen/Vooruit) die tussen kwam i.v.m. de jaarmarkten (Pinkstermaandag en kermis dinsdag). Hij had het over het feit dat de beleving fel geminderd is sinds de verplaatsing naar het Hertog Janplein. Hij stelde voor om een testcase te houden en in augustus de jaarmarkt terug in het Dorp te organiseren.

Schepen Johan Bosmans (N-VA) kon niet ontkennen dat deze vraag regelmatig terugkomt. Want: "de markt hoort thuis op het marktplein, maar alles is begonnen met de heraanleg van het Dorp", zo stelde hij. Hij legde de schuld bij voor de hele situatie bij de vorige coalitie en vooral bij Erfgoed, "iets dat iedereen schijnt te vergeten". Hij had het o.a. ook over de boomspiegels die vergroot werden van 1,5 naar 3 meter.

"Wij konden de marktkramers niet meer allemaal de beste plaatsen geven, en dan werd beslist, hoe jammer ook, om de markt te verplaatsen naar het Hertog Janplein. Hadden we dit niet gedaan, hadden we de kramen té ver uit elkaar moeten zetten zodat er veel afgehaakt zouden hebben. “De laatste jaarmarkt was géén fiasco”, stelde de schepen ook in alle duidelijkheid. Voor de kermisjaarmarkt zal dit jaar worden uitgeweken (als probeersel) naar de Einderpad/Rode Kruisstraat."

Tot slot gaf de schepen ook nog een sneer naar 'bepaalde' pers die "in deze olie op het vuur blijven gooien, en hiermee niet tonen van Lommel te houden"... dixit schepen Bosmans.