Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Géén verbouwing binnen het Raadhuis

Géén verbouwing binnen het Raadhuis
Foto Stefane Jamers

Dat was tenminste de stelling van schepen Karel Wieërs (N-VA)gisterenavond op de gemeenteraad. Hij beantwoordde hiermee een vraag van oppositielid Anja Van Engeland (Samen/Vooruit) die haar ongerustheid hieromtrent had overgemaakt.

"De authenticiteit van de het uitzicht van het gebouw op het Dorpsplein werd mooi behouden bij de verbouwing in 1990 en gecombineerd met een nieuwe draagstructuur die vertaald werd in de functionele inrichting van elke verdieping met duurzaam aangepast meubilair. Door functies in het gebouw te wijzigen naar kantoren dreigt het concept van het gebouw zwaar aangetast te worden, terwijl het raadhuis een belangrijke  functie heeft op ons Dorpsplein én door de Cultuurdienst en CC De Adelberg voor tal van organisaties gebruikt wordt", aldus het oppositielid.

Schepen Wieërs antwoordde in alle duidelijkheid dat er géén verbouwingen in het Raadhuis gaan gebeuren en op de vraag of de dienst toerisme tijdelijk in dit gebouw zou gaan zitten tijdens hun eigen verbouwingen stelde hij dat 'daaromtrent is nog niet beslist'. Een alternatief om de kantoren tijdelijk te huisvesten zou volgens de schepen een ‘Glazen Container’ kunnen zijn.