Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zondag 3 september 14de editie keramiekmarkt

Zondag 3 september 14de editie keramiekmarkt
Foto Annie Teuwens

Ook dit jaar wordt de 'Keramiekmarkt Lommel', die aan haar 14de editie toe is, weer een écht keramiekfeest. Op zondag 3 september kan u op de vertrouwde locatie, Kanaalstraat in Kerkhoven, weer terecht voor héél wat fraais, en dit van 11 tot 17 uur!

Keramiek is hot.  Keramiek kan nauwelijks een hobby genoemd worden, maar eerder ambachtelijk vakmanschap waarin diverse disciplines mogelijk zijn.  Een keramist kan zowel voorwerpen vervaardigen op de draaischijf als manueel opbouwen door middel van diverse technieken.

De organisatie van de 'Keramiekmarkt Lommel' slaagde er in om ook dit jaar weer meer dan zestig keramisten uit binnen- en buitenland naar Lommel te lokken.  Het werk dat getoond wordt is zeer gevarieerd:  ambachtelijk gedraaide voorwerpen waaronder serviesgoed en schalen, maar ook kunstobjecten  in ware Neo-Cobrastijl, beelden bestaande uit surrealistische figuren, figuratief werk, 'funny' creaturen en een hoop andere decoratieve items voor binnenshuis of in de tuin.  Ook liefhebbers van hebbedingetjes zoals porseleinen windlichten, juweeltjes uit keramiek, bloemen en decoratieve tegels komen aan hun trekken.  
Geniet tijdens uw wandeling van de demonstraties pottendraaien en decoratietechnieken en van de muzikale bijdrage van de Lommelse folkgroep Rustling Cane.

De Lommelse Keramiekmarkt wordt zonder winstoogmerk georganiseerd.  De organisatie bestaat uit drie deelnemende keramisten die ieder jaar weer de handen in elkaar slaan om op vrijwillige basis de keramiekmarkt te organiseren.  Daardoor is het mogelijk om aan de bezoekers geen entreegeld te vragen en de deelnamekosten voor de keramisten-standhouders tot een minimum te beperken.

Info: keramiekmarktlommel@gmail.com

Hieronder én bovenaan enkele teasers van wat u zoal mag verwachten, dit van vorige edities...