Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zomerexpo Kunstacademie geopend

Zomerexpo Kunstacademie geopend

Gisterenavond werd de Zomerexpo van de Noord-Limburgse Kunstacademie geopend, een expo met werken van een 40-tal cursisten (waaronder een 5-tal Lommelaars) die tussen 2013 en 2023 in één van de ateliers beeldende kunsten van deze academie afstudeerden. Dit jaar is trouwens een feestelijk jaar, want de academie bestaat deze zomer al 70 jaar!

Curator Stijn Lauwers is er weer in geslaagd om voor ieder kunstwerk een mooi passend plekje uit te kiezen, zelfs in de balletruimtes kwam je werken tegen. Maar toch slaagde hij er ook in om er een mooi, bij elkaar passend geheel van te maken... Werken die ook héél divers zijn, met beeldhouwwerk, installaties, schilderijen en tekeningen. De kunstenaars mochten zélf kiezen welke kunstvorm ze gebruikten en binnen welk thema ze werkten. Zo ontstond er dus een heel divers aanbod waar vorm, lijn en kleur centraal staan.

In zijn openingsspeech had hij ook bijzonder veel lof voor deze cursisten. En hij eindigde met de woorden "In de chaos van denken en doen ontstaan vormen. Het verhaal is aan de kijker".

De eerste foto onderaan is Rita Haels. Het schilderij heeft als titel 'Zielenleed' meegekregen (waar ze haar inspiratie haalde wilde ze liever niet kwijt...). Rita werkt volop aan nieuwe werken waarmee ze in oktober 2025 een solo-tentoonstelling zal houden.

De expo is iedere zaterdag en zondag van 13u30 tot 17u00 te bezoeken, vanaf vandaag - zaterdag - tot en met 18 augustus in de Kunstacademie in de Jan Davidlaan.