Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel Voor Vinyl's Plaat van de Week

Ziel Voor Vinyl's Plaat van de Week

Artiest: Lightnin' Hopkins
Album: Bring Me My Shotgun (The Essential Collection)
Releasedatum: 2019

Herinneren jullie nog het verhaal van vorige week? Café gesloten, gordijnen dicht, een lekker biertje in de hand en Joachim die nog even een paar toppers wou laten horen. Vorige week was Daniel Norgren  met Moonshine Got Me aan de buurt.

Vandaag wil ik jullie laten kennis maken met Lightnin' Hopkins. Meer bepaald met Bring Me My Shotgun. Wat was me dat toch een dikke schijf. Mijn liefde voor de blues is door dit nummer alleen maar groter geworden. Hopkins aan het werk zien zit er spijtig genoeg niet meer in. Hij overleed in 1982 op 69 jarige leeftijd. Je kan je dan ook voorstellen dat ik maar al te blij was toen dit Essential album uitkwam op vinyl! Geniet naast zijn stem ook van zijn geweldig gitaarspel. Hij wordt beschouwd als een van de pioniers van de elektrische gitaar en staat daarom niet voor niks in de top 100 beste gitaristen aller tijden van 'Rolling Stone Magazine'.

Advertentie