Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

BountyFest Tropical

BountyFest Tropical

Donderdag 20 juli kan je op het Lommelse skatepark (aan de speeltuin...) terecht voor de zomereditie van het BountyFest, dit onder de titel BountyFest Tropical. Een festival op een unieke locatie dat alle uithoeken van de alternatieve muziekscene opzoekt. Elektronica, ruige gitaren, dansbare riffs... En dat in het midden van een skatepark? Nog nooit zo'n geweldig decor, nog nooit zo'n geweldige artiesten. Headliner is het eclectische 'Jess Nee Strong Boy', voorafgegaan door Waste en Bounty zélf. Meer info op hun Facebookpagina.

Jess Need Strong Boy

In december van 2022 ontstond een nieuwe liefde. Die liefde kwam tot stand na jaren van hechte vriendschap binnen en buiten een ander project (de popband 'The Pink Lemons). Dit nieuwe project is een uiting van die liefde, van alles wat liefde kan zijn.
Jess need strong boy is een elektronisch kunstduo op de kruising tussen seks en macht. De exploratie van die dualiteit en de rollen daarbinnen staat centraal. Qua sound is het resultaat vuile underground basmuziek met scherpe, expliciet seksuele teksten. Het idee is om noch songs noch tracks te schrijven maar iets daartussen. Ook de visuele identiteit is een belangrijk element. De kleuren en texturen inspireren een soort virtuele realiteit waarin de personages tot leven komen.


Waste

Waste ontstond in 2019 ergens in een donkere kelder diep in het Hageland. In 2020 releasete de band Ghosting en The Devil onder de naam Cuts & Bruises. Met de nieuwe naam kondigt de band een nieuw en spannend hoofdstuk aan. Binnenkort verschijnt hun debuutep Floating Head maar eerst worden we nog getrakteerd op de single If I Had A Gun.
Waste zijn zanger en gitarist Jef Jenaer, gitaristen Brent Nijs en Anella Sepp, Niels Valgaeren (bas) en Robbe Bastiaenssen (percussie) vormen de ritmesectie. Samen maken ze een mix van stevige noiserock en melancholische postpunk.

If I A Had Gun combineert melancholische zang met manische uitbarstingen, stevig drumwerk, zware baslijnen en gierende gitaren. Een pittige cocktail van postpunk en noise waar gegarandeerd een moshpit zal uitbreken bij een liveoptreden.