Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Ziel voor Vinyl

Ziel voor Vinyl

Na Elias Hoeks, stellen we u vandaag graag Bas Wouters voor, een man met een passie voor vinyl met een eigen Facebookgroep & Instagram 'Ziel voor Vinyl'. Wie zijn ze en wat doen ze?

Het idee is ontstaan met wat maten en mijn broer op café. Ikzelf, Bas, ben de drijvende kracht achter Ziel Voor Vinyl en zorg dat steeds alles geregeld is voor elke beurs. Daarnaast onderhoud ik ook de Instagram- en Facebookaccount van Ziel Voor Vinyl. Maar zonder mijn broer Klaas en twee goede vrienden Jan en Werner zou er geen Ziel Voor Vinyl zijn. Naast onze vriendschap delen we namelijk een gezamenlijke passie: het Zwarte Goud.
Omdat wij alle vier graag luisteren naar vinyl, maar er geen beurs in Lommel was dachten wij op een goeie avond in mijn café: waarom organiseren wij dit dan gewoon zelf niet? En zo gezegd zo gedaan. De locatie hadden wij al, namelijk mijn eigen café de Bar-a-bas in Lommel. Een café waar muziek altijd centraal stond. Ondertussen ben ik gestopt met het café maar hebben wij dankzij mijn Pa en daarna Sam, iemand gevonden die onze passie deelde voor Vinyl en ons hielp bij de beurs. Deze zondag (9 juli) organiseren wij al onze tiende editie van deze platenbeurs. Wij kiezen er bewust voor om onze beurs klein te houden (er staan zo’n vijf á zes standhouders) maar zetten vooral in op sfeer en gezelligheid!
Naast de platenbeurs heb ik ook een Instagramaccount waar ik als Ziel voor Vinyl dagelijks een plaat uit mijn collectie post om zo iedereen warm te krijgen voor die grote passie: Het Zwarte Goud.

Tip: Kom zondag 9 juli langs in café Bar-a-bass en duik de platenbakken in op zoek naar jouw favoriete plaat. De beurs is van 12:00 tot 17:00. Koning Leopoldlaan 3, 3920 Lommel.

En... binnenkort méér van deze 'Ziel voor Vinyl' op onze website...

En ook nog dit: wil jij ook graag eens aan bod komen hier op 'De Lommelse Gazet' met je hobby, passie, huisdier, of wat dan ook... mail ons via lommelsegazet@telenet.be!