Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Spectaculaire beelden uit het Kristalpark

Spectaculaire beelden uit het Kristalpark

Samen met partner Vestas heeft ZF Wind Power de eerste volledige V236-15.0 MW powertrain via duurzaam watertransport verzonden. De powertrain werd tot aan de loskade en toekomstige containerterminal aan het kanaal Bocholt-Herentals gebracht, op amper drie kilometer van de fabriek aan de Gerard Mercatorstraat. Van hieruit ging het richting haven van Antwerpen om de powertrain daar naar zee te verschepen.

“Met een kade op slechts drie kilometer van onze fabriek zijn er mogelijkheden om meer en grotere producten of onderdelen van en voor onze partners te verzenden en te ontvangen. Samen kunnen we een duurzame toekomst mogelijk maken”, zegt Felix Henseler, CEO van ZF Wind Power.

Het is wereldwijd de eerste keer dat een product van deze omvang in één keer getransporteerd wordt.
Kijk het filmpje hieronder zeker uit. Want op het einde lees je op het doek dat de powertrain beschermt nog een mooie boodschap van het Lommelse ZF-team.
Straf werk!

Een powertrain is de volledige aandrijflijn van een turbine: de tandwielkast, de generator en de as met hoofdlagers die de verbinding maakt tussen de wieken en de tandwielkast.

Bron: Stad Lommel