Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

ZF Wind Power investeert

ZF Wind Power investeert
Foto ZF
💡
Wij plaatsen dit artikel ondanks het feit dat het bedrijf explicitiet gevraagd had dit NIET te doen vóór 9 uur woensdag. Plaatsing tegen onze zin in dus, want wij houden ons altijd aan gemaakte afspraken. Maar aangezien andere media dit dus duidelijk niet doen, kunnen we niet anders dan dit nu ook al maar te plaatsen, 9 uur vooraleer het eigenlijk mocht... Jammer dat het zo moet en onze excuses hiervoor aan ZF Wind Power!

ZF Wind Power investeert in ‘smart industrialization’ waardoor het klaar is om de vraag van de Europese windmarkt te beantwoorden en om het Europese continent te transformeren met windenergie. Zij kondigen vandaag dan ook aan dat het zijn Belgische afdeling in onze stad transformeert in een seriële productie hub voor de Europese windmarkt.

Maar ook dat er in deze hub in 2024, dagelijks meerdere SHIFT tandwielkasten en powertrains voor de offshore en de onshore markt zullen vertrekken naar hun bestemming in Europa.

En ook nog dat het bedrijf dankzij intelligente software in staat is om de resources voor deze drie productielijnen optimaal op elkaar af te stemmen, met maximaal rendement en minimale kosten als resultaat.

De fabriek van ZF Wind Power onderging de voorbije maanden een grondige transformatie, waarbij ze werd klaargestoomd voor de serieproductie van aandrijflijnen en tandwielkasten voor windturbines op zee.

Sinds de Duitse industriële groep ZF actief werd in de windenergie leverde het bedrijf méér dan 80.000 tandwielkasten en aandrijflijnen. Vandaag is het bedrijf Europees marktleider in windturbines op land met een capaciteit tot 8 MW, terwijl ook een groot deel van de windturbines op zee wordt aangedreven door technologie van ZF Wind Power.

Foto ZF

De vraag naar wind energie groeit wereldwijd nog steeds. In Europa werd 18.3 GW aan nieuwe windturbines geplaatst in 2023. En van 2024 tot 2030 twee derde van alle nieuwe installaties zullen nog 'onshore' zijn, maar het aantal 'offshore' installaties neemt hoe langer hoe een groter percentage in, waardoor het aandeel tegen 2030 ongeveer gelijk zal zijn aan de 'onshore' installaties. En hierdoor kan, aldus ZF, energie veiligheid bereikt worden, net zoals de klimaat doelstellingen behaald worden.

ZF Wind Power (voorheen Hansen Transmissions) is een Belgisch bedrijf dat tandwielkasten maakt voor windturbines en andere industriële toepassingen. Het hoofdkantoor bevindt zich hier in Lommel en maakt onderdeel uit van het Duitse ZF Friedrichshafen.

ZF Wind Power baat momenteel zes productie-eenheden uit met een jaarlijkse productiecapaciteit die overeen komt met ongeveer 16.000 MW aan windturbines. Het bedrijf produceert in België, India, Duitsland, Verenigde Staten en China. ZF heeft momenteel een wereldwijd marktaandeel van ongeveer 25% in tandwielkasten van windturbines.

Meer over ZF Wind Power: lees hier

Foto ZF