Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zeven honderdjarigen dit jaar

Zeven honderdjarigen dit jaar
Foto Stad Lommel

Maar liefst zeven Lommelaren vieren dit jaar hun honderdste verjaardag. “Ze zijn allemaal geboren in 1924”, zegt burgemeester Bob Nijs. “Twee hiervan hebben hun honderdste verjaardag al gevierd. De andere vijf verjaren in de loop van het jaar.”

“Het is op zijn minst een uitzonderlijke gebeurtenis. Daarom hadden we ze gisteren met hun familie uitgenodigd in het Kapittelhof, want uitzonderlijke gebeurtenissen verdienen het om gevierd te worden.”

“Ze konden er niet allemaal bij aanwezig zijn, maar vijf van de zeven tekenden present en schoven heel gezwind aan voor taart en koffie.”

Maria Bosmans en Jacques Bijvoet ontvingen tijdens het feestje nog een persoonlijk gesigneerde foto van het koningshuis. De anderen krijgen die bij hun verjaardag.

We hebben geklonken en gezongen op hun gezegende leeftijd”, zegt schepen Nancy Bleys. “Er werd volop gebabbeld en gelachen tijdens dit eeuwfeestje. Ze hebben immers een hele evolutie meegemaakt. Om een voorbeeld te geven: Lommel had in 1924 een goede 8.000 inwoners. Ondertussen zijn er dat 35.000.”

Op de foto vlnr: Boven: schepen Nancy Bleys, burgmeester Bob Nijs, schepenen Peter Vanderkrieken en Karel Wieërs – Onder: Maria Derks, Maria Bosmans, Jacques Bijvoet, Jozef Cools en Eva Roetert Steenbruggen.