Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Zeer zachte droge zaterdag, ook woensdag zo goed als droog

Zeer zachte droge zaterdag, ook woensdag zo goed als droog

Zaterdag wordt een zeer zachte dag voor de tijd van het jaar. Als we 25 graden bereiken is de eerste zomerdag van het jaar een feit. De wind waait strak uit het zuidwesten. De zon schijnt door een versluierde hemel waarin op hoogte Saharastof zal zitten.

Zondag is het ‘frisser’, maar 20 graden is nog steeds erg zacht. Er zijn meer wolken en er valt af en toe regen. Er zijn ook lange droge perioden met wat zon. De wind is matig uit het zuidwesten. De minima blijven voor de verwarming erg goedkoop rond 10 graden.

Maandag en dinsdag is het aprils buiig weer met zonnige momenten en prachtige opbollende cumuluswolken. Maandag wordt het 20 graden, dinsdag 13. De wind is op beide dagen matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Woensdag is het nagenoeg droog met maxima van een normale 12 graden. Er is wat ruimte voor de zon tussen wolkenvelden door. De wind is strak westelijk met rukwinden tot 50 km/h.

Donderdag zijn de buien er weer tussen zonnige perioden door. De wind blijkt goed doorwaaien met rukwinden tot 70 km/h. De maxima bereiken 15 graden.

Vrijdag blijft het mogelijk droog met opklaringen en 17 graden, de wind is matig westelijk.

De hele week zijn de minima zacht en is er geen gevaar de jonge plantjes buiten om te bevriezen.

Koen MOELANTS