Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Windpark officieel ingehuldigd

Windpark officieel ingehuldigd
Foto Stad Lommel

Eergisteren werd in aanwezigheid van Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir en een groep 12-jarigen uit de lagere scholen in Lommel het nieuwe windpark op Kristalpark ingehuldigd. In totaal werden 8 oude windturbines ontmanteld en 12 nieuwe, meer performante windturbines gebouwd.

Het maakte van dit project niet enkel het grootste repowering project in Vlaanderen, maar ook het grootste windpark van Vlaanderen dat in één keer werd opgebouwd. Deze week bezoeken bijna 500 kinderen uit de lagere scholen van Lommel het Aspiravi windpark om in 4 interactieve klascontainers alles te leren over windenergie. Door een combinatie van educatie en beleving kunnen de kinderen o.a. een virtuele klim tot boven op de gondel maken, zelf energie opwekken door te fietsen en de kracht van de wind ervaren dankzij een grote propeller.

Lees er meer over op:

Nieuw windpark ingehuldigd
Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir heeft in aanwezigheid van een groep 12-jarigen uit de lagere scholen in Lommel het nieuwe windpark op Lommel Kristalpark ingehuldigd. In totaal werden 8 oude windturbines ontmanteld en 12 nieuwe, meer performante windturbines gebouwd.