Whiskytastings nieuw seizoen

Sinds jaar en dag komen de heren van de Diestse Whiskyclub naar het Raadhuis in onze stad om meerdere tastings te verzorgen. Steeds met uitgebreide informatie over de locatie/streek, over de geschiedenis van de distilleerderij en over het proces om whisky te maken... Maar uiteraard worden er ook altijd 5 of 6 whisky's geproefd.
Belangrijke bemerking: er wordt hier géén whisky verkocht, Jerry en Pros van de Diestse Whiskyclub doen deze tastings enkel en alleen omwille van de liefde voor het product en de promotie van de drank 'an sich'.
Voor het seizoen 2025-2026 liep de verkoop weer storm, en een viertal tastings zijn nu reeds uitverkocht. Maar... er werden extra sessies georganiseerd door 'Whisky-Lommel' en daar kan u vanaf nu voor inschrijven. Inschrijven kan via whisky.lommel@telenet.be. Ook voor meer info kan u hier terecht... De tastings vinden telkens plaats in het Raadhuis van 19.30 tot ca. 22.00 uur.
Aanbod:
Mortlach tasting: maandag 10 november 2025 ( 38 euro)
Whisky's uit de Benelux en aanverwante: 9 februari 2026 (36 euro)
Grain Whisky: maandag 2 maart 2026 (36 euro)
Super Tasting: maandag 9 maart 2026 (58 euro)

EXTRA info over de tastings
Mortlach-tasting:
De Mortlach-distilleerderij, met zijn langdurige traditie en innovatieve technieken, is een hoeksteen in de Speyside-regio. Het ging van start in 1823 en was de eerste officiële distilleerderij in Dufftown. We proeven een 5 à 6 verschillende whisky’s uit deze bekende distilleerderij, waaronder al zeker Mortlach 12j en Mortlach 16j
Single Grain whisky
Eens ‘iets helemaal anders’… Géén single malt, maar single grain whisky’s worden geproefd en besproken. Veel minder bekend, maar onder het motto ‘onbekend is onbemind’ gaan we hier verandering in brengen. We proeven dan ook enkele heerlijke ‘grain whisky’s’…
Het is bij grain whisky ook niet van belang dat de grondstof gerst is, wat bij de Schotse single malt wél het geval is. Zo lang de whisky wordt gemaakt van een type graan is het voldoende. Denk bijvoorbeeld aan tarwe, maïs of zelfs rogge. Bij de productie van grain whisky wordt eigenlijk altijd gezocht naar een goedkopere variant van de in verhouding dure gerst. Sommige durven zelfs te zeggen van Schotse Grain Whisky ‘geen echte whisky is’. Er wordt namelijk veelal vastgehouden aan het feit dat whisky wordt gemaakt van gerst.
Twee whisky’s die al zeker aan bod gaan komen zijn: Girvan 1979 36 years old The Sovereign - b. 2016 - 700ml en North British 1991 31 years old Cask
Whisky’s uit de buurt, Benelux en andere
We zoeken het deze keer niet ver… Whisky’s die de moeite waard zijn en lekker, maar NIET uit Schotland komen, maar wél uit eigen land, Nederland, Frankrijk, Duitsland of Scandinavië. Eéntje waar we al zeker van zijn dat die erbij gaat zijn is Millstone 2017 Peated PX – Zuidam
Super-tasting - Super Douglas Laing Tasting
Na het succes drie jaar geleden van dit concept, een nieuwe super-tasting, uiteraard iets duurder, maar met ook duurdere en specialere whisky’s die geproefd worden. Aan bod komen o.a.
* Aultmore 2006 12y DL
* Cragganmore Douglas Laing & Co. Ltd., d. March 1997, b. January 2013, 15yo
* Lediag 15 Old partic 48,4
* Tamdhu 22 years old XOP
Artikel delen
Volg ons op Social Media
Nieuws insturen
Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be
Lees meer over Ontspanning

Lommels Muziekfeest komt in 2026 terug
Boeiend terug naar 'De tijd van toen'...
Folle Fak 30+ barstte uit voegen
