Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vormsel- en communiefeesten

Vormsel- en communiefeesten
Foto's Rina Loos

Gisteren en eergisteren waren er maar liefst drie vieringen in onze stad, met zowel eerste-communicanten als kinderen die hun vormsel deden. Specifiek ging het om de leerlingen van de Boudewijnschool en De Schommel in Kattenbos die hun eerste communie deden, en deze van de Eymardschool, van Balu en van het Stekse die het Vormsel mochten ontvangen. Alle foto's zijn van Rina Loos.

De Schommel Kattenbos en Boudewijnschool centrum

De Kinderen van De Schommel Kattebos en de Boudewijnschool Centrum hebben gisteren (zondag) hun eerste communie gedaan. Het was een zeer mooie dienst die door de leerkrachten van de twee scholen was voorbereid. De versiering werd verzorgd door een groepje ouders van beide scholen. Ook schepen Peter Vanderkrieken was aanwezig er om wat uitleg te geven over de betekenis van dit gebeuren.

Eymardschool Kattenbos

De leerlingen van Eymardschool Kattenbos deden zaterdag 27 april al hun vormsel. Het was een mooie mis die gebracht werd door vormheer Bart Benats.

Balu Lutlommel en Stekske Kolonie

En eveneens op zaterdag verzamelden 22 vormelingen van Balu op Lutlommel en het Stekske in de Kolonie in de kerk van Lutlommel met ook hier als vormheer Bart Benats.