Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Véronique Caerts nieuwe voorzitter LOC

Véronique Caerts nieuwe voorzitter LOC

Het nieuwe jaar begint met interessant nieuws voor de Lommelse Ondernemersclub (LOC) met de aanstelling van Véronique Caerts als de nieuwe voorzitter. Daarmee volgt ze Guy Hoekx, Wealth Manager Belfius, op die na 5 succesvolle jaren de fakkel overdraagt.

Guy Hoekx heeft met enorme toewijding de LOC geleid en een krachtige ondersteuning geboden aan het ondernemerschap, vooral in de uitdagende tijden van de coronapandemie. Dankzij zijn leiderschap bleef de LOC een vooraanstaande ondernemersclub. Na een parcours van 14 jaar in het bestuur van de LOC, eerst als secretaris en 5 jaar voorzitter,  is het voor Guy Hoekx nu tijd om een nieuwe weg in te slaan.

“Met veel vertrouwen draag ik het voorzitterschap over aan Véronique. Onder haar leiding zal de LOC een mooie toekomst met veel ondernemingszin tegemoet gaan” aldus Guy Hoekx.

Véronique Caerts is geen onbekende voor de leden van de LOC. Ze trad in 2011 toe tot het bestuur, waar ze de afgelopen 7 jaar fungeerde als penningmeester en waar ze zich in het verleden sterk heeft ingezet voor de ondernemers in Lommel. Met een achtergrond als schepen van Ruimtelijke Ordening en Toerisme gedurende 12 jaar, en daarnaast actief ondernemend in het familiebedrijf, brengt ze waardevolle ervaring met zich mee. In haar huidige rol als commercieel directeur bij Tielen-Group, weet ze als geen ander wat ondernemen in deze tijd betekent.

Daarnaast vertegenwoordigt ze Lommel als VOKA-Ambassadeur en heeft ze recentelijk haar zetel ingenomen in de Raad van Bestuur van GO! Scholengroep Xpert als brugfiguur tussen de jongeren en het ondernemerschap.
Haar betrokkenheid en ervaring hebben het bestuur overtuigd om haar te benoemen tot nieuwe voorzitter van de LOC. Véronique staat bekend als een bruggenbouwer en kijkt ernaar uit om verschillende projecten te realiseren met de ondernemers en de sterke band met de Stad verder uit te bouwen.
De Lommelse ondernemersclub zal onder Veronique Caerts pionieren en nieuwe koersen uitzetten maar ook leiderschap, ambitie tonen en hoge doelen stellen.

We breken los en zoeken samenwerking met Focus Noord, Voka-Kempen, Brainport Eindhoven en de Stad. Ons doel is om het verschil te maken in alle beschikbare netwerken. We versterken onze banden door samen te werken, want we bevinden ons allemaal in de Champions League van de Industrie. We gaan de uitdaging aan om de groei mogelijk te maken en een cruciale partner te zijn in de toekomstige industriële ontwikkeling van Noord-Limburg” benadrukt Véronique.

 Het bestuur heeft al belangrijke stappen genomen om de professionaliteit van de LOC te vergroten. Aanstaande vrijdagavond verwelkomen ze meer dan 400 gasten tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, waar vol trots het nieuwe logo en huisstijl onthuld worden.

 De vraag of technologie zoals Chat GPT en AI revolutionair is en de mens die het heeft gemaakt overtreft, wordt steeds relevanter. Om deze nieuwe technologische ontwikkeling nauwlettend te volgen, heeft het bestuur versterking gekregen van jong en nieuw talent: Jonas Maes (BM Agilitas) en Bart Lambrecht (LNS).

De LOC staat volledig klaar voor de toekomst!