Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vandaag vond Lommels luik van Grensparkwandelingen plaats

Vandaag vond Lommels luik van Grensparkwandelingen plaats

Het Grenspark De Kempen is een samenwerking van 8 grensdorpen. Voor Nederland  zijn dat Bladel, Eersel, Luyksgestel, Reusel-de-Mierden en Valkenswaard. Voor België nemen Mol en Lommel deel, en voor de eerste keer Ravels. Allen organiseren ze op een dinsdag, tussen 2 juli en 20 augustus 2024, een wandeltocht die men de Grensparkwandelingen noemt.

De Lommelse Grensparkwandeling startte vandaag in Heeserbergen aan buurthuis 't Zand, en speelde zich voornamelijk af in het natuurgebied De Lommelse Sahara, de parel op de kroon van de wandelgebieden in onze groene natuurstad. Het was aangenaam wandelweer, alleen moest af en toe de paraplu wel eens boven gehaald worden... En ondanks dit iets minder weer, kwamen er toch een 700-tal wandelaars opdagen!

Steeds groene dennenbossen, zandduinen, romantische waterplassen met talloze watervogels, en open vlaktes zorgden voor de nodige afwisseling in het landschap. De langere afstanden liepen ook langs de 30 meter hoge uitkijktoren over de Lommelse Sahara en waterplassen. Alweer een prachtige wandeling, en perfect georganiseerd door Milieu2000.