Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Vanaf volgende week hinder in Astridlaan

Vanaf volgende week hinder in Astridlaan

Vanaf 25 maart 2024 schuiven de werken voor de Rondweg op naar de Koningin Astridlaan. Het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Koning Leopoldlaan blijft afgesloten voor alle verkeer. Auto’s, fietsers en voetgangers blijven dan een omleiding volgen. Het wegdek wordt volledig opgebroken en er is geen autoverkeer meer mogelijk. Bewoners kunnen nog te voet aan hun woning geraken, opritten zijn met de auto niet meer bereikbaar. In de Koning Albertlaan en Kapelstraat wordt verder gewerkt door de nutsmaatschappijen.

Door de overvloedige regenval van de voorbije weken hebben de werken beperkte vertraging opgelopen. Op dit moment is de verwachting dat het kruispunt van de Koning Leopoldlaan met de Koningin Astridlaan begin mei terug beschikbaar is voor doorgaand verkeer.

Wat gaan we doen?

  • Tot begin mei wordt het wegdek van het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Koning Leopoldlaan heraangelegd vanaf de Tuinstraat tot voor de Colruyt.
  • Tot eind mei werken de nutsmaatschappijen in de Koning Albertlaan, vanaf de Molenstraat tot het kruispunt met de Kapelstraat.
  • Vanaf eind maart wordt de Koningin Astridlaan volledig opgebroken vanaf de Koning Leopoldlaan tot aan de Kloosterstraat voor de aanleg van de nieuwe weg en riolering.

Hinder 

  • Je kan de Koningin Astridlaan vanaf de Koning Leopoldlaan niet in- of uitrijden. Ook vanaf de Kloosterstraat kan je de Koningin Astridlaan niet meer in rijden. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trage weg Vijfzillenpad, tussen de Koning Leopoldlaan en Beiaardgalm.
  • Tot eind mei kunnen auto’s in de Koning Albertlaan enkel rijden van de Koning Albertlaan richting de Koningin Astridlaan. Fietsen blijft mogelijk in beide richtingen. Ook alle kruispunten blijven open voor alle verkeer.
  • Tot begin mei is het kruispunt Koningin Astridlaan x Koning Leopoldlaan volledig afgesloten. Alle verkeer wordt omgeleid via de Norbert Neeckxlaan en de Loberg.
  • De Colruyt, parking Kerk (Michiel Jansplein) en parking Mudakkers blijven steeds bereikbaar.
  • Personen met een handicap kunnen met hun kaart op de parking Kerk (Michiel Jansplein) onbeperkt gratis parkeren.  Leg de parkeerkaart vooraan in het voertuig op het dashboard zodat het symbool van de rolstoel goed zichtbaar is.

Als je minder mobiel bent kan je contact opnemen met de Stad Lommel op het nummer 011 399 799. Samen zoeken we naar een ondersteuning op maat.

Samen met de aannemer doen wij al het mogelijke om de hinder zo kort mogelijk te houden.

De Lijn schrapt de bushalte Lommel PMS
 
De Lijn schrapt de bushalte Lommel PMS op de Koning Albertlaan ter hoogte van Mudakkers. 
Voor de lijnen 84 en 307 zijn vervanghaltes voorzien aan de kerk en aan de Kapelstraat.

Over de werken

Wat gaan we doen?

De herinrichting bestaat uit twee grote werken:

  • Wegenwerken: we leggen een nieuwe rijweg aan over het volledige tracé. Fietspaden aan beide zijden van de rijweg en een voetpad aan de binnenzijde van de rondweg zullen voor meer verkeersveiligheid zorgen. Groenstroken sluiten de rijweg af van deze fietspaden en het voetpad.
  • Rioleringswerken: er komt een gescheiden rioleringsstelsel om het regenwater plaatselijk op te vangen en het vervuild water makkelijk te zuiveren. Dit betekent dat regen- en afvalwater apart worden opgevangen.

Waar?
De Koningin Astridlaan en Koning Albertlaan worden aangepakt, samen met een nieuw aan te leggen deel dat de Koningin Astridlaan verbindt met de Norbert Neeckxlaan.

Bron: stad Lommel