Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Valentijnsbrunch in De Moffel

Valentijnsbrunch in De Moffel
Foto Jaak Vandendries

In Zaal de Moffel werd gisteren, zondag 11 februari, een gezellige en smakelijke Valentijnsbrunch georganiseerd door Geneeskunde Voor Het Volk en de PVDA. Het evenement, dat al jaren een traditie is in de regio, trok vrienden en families aan voor een dag vol plezier en lekker eten.

De Valentijnsbrunch, georganiseerd door Marina Fonteyn van GVHV en haar netwerk, was een groot succes. De deelnemers genoten van heerlijke gerechten en een warme sfeer. Gemeentraadslid Sooi Van Limbergen deelde tijdens het evenement zijn zorgen over de lage pensioenen die veel hardwerkende burgers ontvangen.

Echter, de nadruk van de dag lag op de situatie in de Gaza-strook. Gastspreker Hassan Al-Zaneen die in 2018 persoonlijk de gruwelen in de Gaza-strook is kunnen ontvluchten, bracht een emotionele getuigenis, waarin hij ook vertelde hoe zijn oma de sleutel van hun huis bewaarde waar uit ze verjaagd werden,  met de hoop ooit terug te kunnen keren naar hun eigen thuis.  Parlementslid Gaby Colenbunders riep tijdens zijn toespraak  op tot actie en vroeg de Belgische regering om sancties te nemen tegen Israël. Het onderwerp zorgde voor een serieuze noot te midden van het feestelijke evenement. Verder had Gaby het over de kracht van de verkozen arbeiders in het parlement en hoe zij als oppositie partij de verschillende overheden onder druk kunnen zetten. Hiervan gaf hij enkele voorbeelden, zoals het afschaffen van de graaipensioenen of de wet op verbod om te betogen en een heel belangrijke de 6% op onze energiefactuur.

Het evenement bracht mensen samen om te genieten van elkaars gezelschap en tegelijkertijd aandacht te vragen voor belangrijke maatschappelijke kwesties. Geneeskunde Voor Het Volk en de organisatoren kijken terug op een geslaagde dag waarbij zowel lokale betrokkenheid als internationale solidariteit centraal stonden.

De opbrengst van dit festijn gaat naar AWDA steun voor Medische centra en ziekenhuizen in Gaza. Steunen kan nog altijd op rekeningnummer:BE17 5230 8138 7321.