Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Een pluim voor brouwer Timothy

Een pluim voor brouwer Timothy
Pluim van Samen/Vooruit voor Timothy

In Lommel zijn er vele mensen met vele talenten. Timothy Vandyck is er zo eentje. Met zijn zelfgebrouwen bier ‘Slijkvisser’ veroverde hij al heel veel bierminnende harten. Maar ook zijn engagement op vele Lommelse evenementen verdient alle lof. Daarom kreeg hij woensdagavond tijdens de lancering van het gelegenheidsbiertje “’t Haankapperke”  een pluim van Samen Vooruit.

Timothy: “Slijkvisser is een uit de hand gelopen hobby. Ondertussen brouwen we tweewekelijks duizenden biertjes en de reacties zijn erg lovend. En doen we graag mee aan kleine beurzen, Lommelse evenementen en zoals vanavond een nieuw biertje voor een bijzondere gelegenheid.”

Gisterenavond stelde Timothy dus “’t Haankapperke” voor. Een gelegenheidsbier ter gelegenheid van 120 jaar Verenigde Lutlommelaren. Typisch voor brouwerij Vandyck. Geen Lommels evenement gaat voorbij of Timothy en zijn team is aanwezig.

Samen Vooruit reikt pluimen uit aan verdienstelijke Lommelaars of mensen die in onze stad een kleine of een grote positieve bijdrage leveren. Voorzitter Kris Verduyckt overhandigde samen met gemeenteraadslid Carine Creemers en bestuurslid Charlotte de Wilde een pluim. “Timothy is erg gedreven als bierbrouwer maar hij is duidelijk zijn roots niet vergeten en promoot zijn slijkvisser echt als een lokaal Lommels bier gebrouwen met enkel natuurlijke producten. Zijn deelname aan Lommels evenementen wordt sterk gewaardeerd. Daarom geven we hem onze pluim.” zegt Kris.

En ondertussen kunnen de Verenigde Lutlommelaren zich opmaken voor hun grote feest naar aanleiding van hun 120-jarig bestaan tijdens het feestweekend van 1 en 2 juli...