Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Unieke rustbank voor 'Wandelgemeente van het Jaar'

Unieke rustbank voor 'Wandelgemeente van het Jaar'

Meer dan 4.950 mensen brachten eind 2023 hun stem uit om Lommel tot winnaar uit te roepen van de begeerde titel ‘Wandelgemeente van het jaar’. Als eerbetoon aan deze overwinning heeft Wandelsport Vlaanderen vzw besloten de winnaar een unieke rustbank in de natuur te schenken. De huldiging vond gisteren voormiddag plaats op met een schitterend uitzicht op de bossen, de heide en het windmolenpark van Kattenbos.

Karel Wieërs, schepen van Toerisme Lommel, vertelt:

“Dit bijzondere geschenk van Wandelsport Vlaanderen vzw voelt als een erkenning voor de natuurlijke schoonheid van Lommel. Het verheugt me dat het onderscheidende karakter van Lommel wordt beloond met zo’n prestigieuze titel. Deze rustbank zal de trotse inwoners van Lommel regelmatig herinneren aan deze overwinning.”

Paastocht voor jong en oud

Niet alleen werd gisteren deze bank ingehuldigd... Toerisme Lommel, in samenwerking met de Lommelse wandelclub Milieu 2000, organiseerde ook een paastocht. Deze wandeling van 4 km bracht gezinnen langs het prachtige Kattenbos. Onderweg wachtten verschillende paasverrassingen en opdrachten op het hele gezin. En volgens onze gegevens waren er méér dan 1.500 deelnemers aan deze wandeling!

Meer info over deze paastocht op de website van Milieu 2000.