Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Tweede troostplek aan kerkhof Kerkhoven

Tweede troostplek aan kerkhof Kerkhoven
Foto Jan Buyens

Deze voormiddag werd nabij het kerkhof van Kerkhoven de ‘Troostplek van vzw Berkenhof’ ingehuldigd. Meteen de tweede aldaar, want een tweetal jaar geleden werd er op een 50 meter ervandaan een andere ingehuldigd van FERM.

Deze troostplek beoogt een plaats te zijn waar alle reeds overleden zorggebruikers -nu en in de toekomst- van Berkenhof herdacht worden. Daarnaast wilt deze plek ook troost en stilte bieden aan iedereen –maar toch in het bijzonder aan hun eigen zorggebruikers- die op één of andere manier een dierbare verloren heeft.

Een symbolisch kunstwerk, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door natuurkunstenaar Will Beckers, geeft deze plek een bijzonder karakter.
En hem kan je kennen van de vele werken die nu al in onze stad staan, zoals de 'Vlinder' in Kattenbos, de vele houten constructies in Bosland en Sahara, en ook van de binnenkort te openen 'Poort van Bosland'.

Na de toespraken door Martine Sleurs van Berkenhof en van schepen Karel Wieërs, werd het officiële lintje doorgeknipt door de directeur van de instelling (Nele van de Water) en twee bewoners.

Vzw Berkenhof is een vergunde zorgaanbieder gelegen in Kerkhoven en Leopoldsburg, die begeleiding en ondersteuning biedt aan volwassen personen met een verstandelijke beperking. Méér info over Berkenhof vindt u hier.

De troostplek van FERM