Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Toonmoment musicalstage in CC De Adelberg

Toonmoment musicalstage in CC De Adelberg
Foto Jan Buyens

In cultuurcentrum De Adelberg in Lommel is de zomervakantie alvast goed gestart voor een hele groep kinderen (een 30-tal) van 7 tot 15 jaar tijdens een Musicalkamp. Sinds maandag oefenen ze er al op het leren zingen van musical nummers, dansen en acteren. Vanmiddag toonden ze als afsluiting tijdens een show voor hun familie en vrienden wat ze geleerd hebben. “Het is zo leuk om te kunnen dansen met je vriendinnen en samen een musical te maken”, zegt Nora, één van de kinderen die deelnam aan het kamp.

“Onze eerste week van MusicalStage tijdens de zomervakantie is gestart in Lommel, in het cultureel centrum De Adelberg. Op 5 dagen tijd werken we samen met de kinderen toe naar een show waarvoor ze leren zingen, dansen en acteren”, vertelt Annique Janissen, docent en choreografe bij Planktom, dat MusicalStage organiseert. “Ze leren gevarieerde musical liedjes waarin ze al hun emoties kunnen uiten. Ik vind het enorm fijn om de kinderen warm te maken voor musical, wat mijn eigen passie is. Het is heel mooi om te zien hoe de kinderen er ook enthousiast van worden.”

“Zelf ben ik altijd naar de MusicalStage gekomen en ik vond het geweldig. Nu begeleid ik zelf de kinderen en het is fijn om te zien dat ze dit kamp op dezelfde manier beleven als ik dat deed. Samen zijn we al aan de slag gegaan met de musical Annie en Belle en het Beest. We blijven verder werken aan het leren van liedjes en scenes. Vrijdag geven ze een grote shows met kostuums, lichten en een buiging op het einde”, vult Imke Goossens aan, ook docent bij Planktom.

Veel kinderen komen elk jaar opnieuw naar MusicalStage, zo ook Nora. Ze doet al voor de 4de keer mee. “Het is zo leuk om te kunnen dansen met je vriendinnen en samen een musical te maken. Je leert tijdens dit kamp ook hoe je je stem kunt gebruiken en hoe je je plaats op het podium leert kennen”, zegt ze.

Lyana doet al voor de 3de keer mee met MusicalStage. “Wat ik vooral geleerd heb, is dat je vooraan moet staan, dat het publiek altijd je gezicht moet zien en dat je zo stil mogelijk moet zijn wanneer iemand anders aan het praten of aan het zingen is”, vertelt ze. “Het is echt leuk om met andere mensen te zingen en op te treden voor een publiek.”

Later meer foto's op onze Facebookpagina