Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Theatertip in CC De Adelberg

Theatertip in CC De Adelberg
Foto Greet Van Opstal


Jonas Vermeulen (Zillion) zet nu zaterdag 7 oktober zijn tanden in de klassieker van Henry David Thoreau. Een aanrader voor alle theaterliefhebbers...

Jonas Vermeulen - gekend om zijn rollen in Den elfde van den elfde, In Vlaamse velden, Studio Tarara, Red Light en recent als Frank Verstraeten in Zillion - is naast acteur ook muzikant, theatermaker en zoon van Geert Vermeulen (De Nieuwe Snaar).

Jonas studeerde kleinkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Met zijn vierkoppige punkrocknevenproject Psycho 44 ging hij een ietwat andere muzikale richting uit. In 2010 behaalde de band de finale van Humo’s Rock Rally en speelden ze in het voorprogramma van Queens of the Stone Age.

Het universum besloot echter dat Jonas vooral als acteur aan de slag moest. “Ik vond theater vooral leuk, maar ik nam het niet serieus, net als de meeste dingen in mijn leven. "Laat ons zeggen dat ik nooit had durven te denken dat ik met iets groots en ambitieus als Little Tommy zou afstuderen." Little Tommy betekende voor Jonas het begin van een internationaal parcours, een rist prijzen en de samenwerking met Boris Van Severen (Salamander, Studio Tarara, Déjà Vu)

In Walden stelt Jonas zich de vraag of hij de confrontatie moet aangaan of zich terugtrekken.

Zaterdag 7 oktober brengt Jonas zijn nieuwste voorstelling Walden. Walden is een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent. Dag in dag uit ziet hij dat ze zich inspannen om oplossingen te vinden voor hun problemen, voor meer comfort of amusement. Maar hij stelt zich vragen bij hun bedrijvigheid. Na zich jarenlang te hebben gedragen, spuwt hij zijn gal en vraagt hij zich af wat wijzer is: de confrontatie aangaan of zich terugtrekken?

Walden is een beeldende soloperformance gespeeld en geschreven door Jonas Vermeulen, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Henry David Thoreau. Een tekst op rijm geschreven, een tirade die flirt met de muzikaliteit van slam poetry.