Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Teutenmarkt opnieuw van start

Teutenmarkt opnieuw van start

Vandaag werd de teutenmarkt heropgestart, met Eric Vanmanshoven als nieuwe organisator. Deze gezellige brocante-, rommel- en antiekmarkt in het centrum van Lommel heeft haar naam te danken aan de Teuten;  handelsreizigers uit de Kempen die te voet rondtrokken om hun waren te verkopen. Op deze teutenmarkt is er voor ieder wat wils; van goedkope  tot unieke hebbedingetjes, kledij of interieurspullen tot vintage en antiek of het ontbrekende stuk uit je verzameling.

Ook Lieve Kolen is een regelmatige bezoeker van deze markt. Haar liefde voor verzamelen begon al op jonge leeftijd. Van haar oma kreeg Lieve haar eerste verzamelobjecten; een scheermesje van haar overleden opa, een vaasje, een missaal en nog een paar andere kleine hebbedingetjes die nog steeds allemaal een speciaal plekje in huis hebben. Intussen is haar verzameling heel uitgebreid en is haar huis een mini-museumpje geworden. Je vindt er oud speelgoed en kinderboeken, kerstdecoratie, houten paardjes, oude fototoestellen, een Coca-Cola verzameling….. Alles mooi gesorteerd en geëtaleerd. Het is Lieve haar droom om iets te doen met haar verzameling, al is ze er nog niet helemaal uit wat dat precies is. Het liefst van al zou ze willen dat meer mensen zouden kunnen genieten en leren van haar verzameling. Of, toch een paar items verkopen?

💡
Mocht iemand van onze lezers een mooi idee hebben om Lieve haar verzameling aan een breder publiek te laten tonen, mag je ons steeds contacteren.

Bijzonder fier is Lieve op de oude poppenwagen met pop die ze op de koop kon tikken op de teutenmarkt in Lommel.  Het rond snuisteren op de markt, genieten van de sfeer en het steeds verrassende aanbod, spreken haar aan. Ook vandaag is het aanbod op de markt heel divers en zijn de marktkramers er weer helemaal klaar voor om hun verkoopwaar aan de man te brengen.

Wil je zelf ook eens een bezoekje brengen aan de teutenmarkt? Dan kan vanaf vandaag tot eind oktober, elke zondag, van 8u tot 16.30u.

Teutenmarkt vandaag:

Verzameling Lieve Kolen: