Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Terug Teutenmarkt vanaf 21 april

Terug Teutenmarkt vanaf 21 april

Vanavond werd op het schepencollege beslist om de concessie van de Teutenmarkt te verlenen aan Eric Vanmanshoven uit Sint-Truiden. En aangezien het nu zondag al wat kort dag is, en er op 14 april de Sahara City Run is, waardoor de markt sowieso niet kan doorgaan, is beslist om vanaf 21 april de Teutenmarkt herop te starten.

De nieuwe concessionaris is zeker geen onbekende in dit wereldje, want de man organiseert al heel wat jaren tweedehands beurzen in de Trixxo Arena in Hasselt. En voor wie zangeres Xandee nog kent van haar Eurovisie Songfestival deelname... Hij is haar echtgenoot...

Vanwege Samen/Vooruit mochten we desbetreffende ook onderstaande persmededeling ontvangen:

"De zondagse Teutenmarkt is een begrip in Lommel en zorgt al jaren voor gezelligheid en bezoekers in het stadscentrum. Maar voor het derde jaar op rij zal er geen Teutenmarkt zijn aan het begin van de lente.

“De communicatie hierover is beneden alle peil.” zegt raadslid Jean-Jacques Melotte. “Op deze manier knijp je een levendig stadscentrum stap voor stap dood.” De paasvakantie is begonnen. De weersvoorspellingen zijn goed en normaal zou dit weekend de Teutenmarkt opnieuw op het Lommelse Dorp of marktplein verschijnen. Maar niets is minder waar. Opnieuw een streep door de rekening van de marktkramers, de bezoekers en de plaatselijke horeca. “Ondanks de beloftes van de Schepen van Toerisme op de gemeenteraad zal er de eerste weken alvast geen markt zijn. Hij zei immers dat zijn dienst de markt zelf zou organiseren. Maar marktkramers die contact opnamen met Toerisme kregen te horen dat dit verhaal niet klopt.” zegt Jean-Jacques.

“Wat mij het meest stoort is de communicatie hierover. Die is er namelijk niet. Marktkramers hoorden zelf niets en moesten zelf bellen. Maar ook voor bezoekers is er nergens informatie te vinden over wanneer de Teutenmarkt dan wél zou doorgaan. Als je een populair evenement wil laten laten teloorgaan moet je dat vooral op deze manier doen.”

Samen Vooruit maakt zich zorgen over het verdwijnen van de levendigheid uit het hart van onze stad. Na het verdwijnen van de Lommel Leeft concerten en de woensdagmarkt zelf op het marktplein, moet het bestuur toch eens grondig gaan nadenken hoe men dat plein aantrekkelijk houdt. Het is immers de plaats waar nog steeds de meeste horecazaken liggen en zij zijn gebaat bij die levendigheid."

We ontvingen ook een reactie hierop van schepen Karel Wieers, en ook dat geven we hier mee:

"Ik stel vast dat Samen Vooruit opnieuw in een persbericht “onzin” uitkraamt aangezien de Lommelse markt helemaal niet leeg zal blijven.

Eind maart jl. – na verloop van de inschrijvingstermijn voor de concessie Teutenmarkt – is overleg geweest met de bewuste inschrijver uit St. Truiden : deze was bereid om het 1ste week-end van april de Teutenmarkt ( 7 april )  op te starten.

Omdat het 2de week-end ( 14 april ) o.a. op het Marktplein de Sahara-City-Run doorgaat ( met deelname van Samen Vooruit ) en dus een Teutenmarkt na een start op 7 april onmiddellijk zou onderbroken worden, werd geoordeeld de Teutenmarkt effectief te laten starten op 21 april : mij lijkt dit meer dan normaal en degelijk beleid.

Dat in voornoemd persbericht daarenboven de schepen van Toerisme “geschoffeerd” moet worden, geeft blijk van terechte “verkiezingsangst” en is totaal misplaatst."