Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Sven de Leijer laat De Adelberg vollopen

Sven de Leijer laat De Adelberg vollopen
Foto Jan Buyens

Dat Sven de Leijer graag voor een publiek staat is bekend. Hij groeide van bekendste publieksopwarmer van Vlaanderen uit tot de vrolijke presentator van programma’s als ‘Hotel Romantiek’ en ‘Vrede op aarde’.

Een paar jaar geleden werd hij 40 en vond hij dat het tijd was voor een hobby, maar bij alle pogingen bleef hij op zijn honger zitten. Lekker leren koken, padellen, een goed boek, allemaal goed en wel, en toch zat hij telkens met het vervelende gevoel dat er iets ontbrak. Maar wat? En toen wist hij het. Waar was het applaus voor zijn geslaagde vol-au-vent? Waarom was er geen fijn publiek tijdens het lezen? De meeste mensen zouden zich bekeken voelen, voor Sven de Leijer is publiek het zout op de pattaten. Het leven is gewoon niet hetzelfde zonder. Meer nog: het publiek, dat zijn de patatten, de rest is zout. Sven is niet zo goed in metaforen.

En zo stond hij gisteren voor een uitverkochte Adelberg, alwaar hij 'zijn publiek' een bijzonder fijne avond bezorgde. Grappen en grollen, een 'Blokkenspelletje' met het publiek, met Nelly en Vincent (zie foto boven), en meerdere leuke weetjes. Maar Sven stelde zich, zeker op het einde van de show, ook bijzonder kwetsbaar op wanneer hij vertelde over het verlies van zijn zoontje na acht maanden zwangerschap nu twee en een half jaar geleden. En zo bleek nog maar eens hoe dicht een lach en een traan soms bij elkaar liggen...