Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Minister Weyts investeert 176.201 euro in BS Sint-Jan

Minister Weyts investeert  176.201 euro in BS Sint-Jan
Foto KANL


Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 176.201 euro in Vrije Basisschool - Sint-Jan in Kerkhoven. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Goed uitgeruste klassen dragen immers bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Lommel ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 176.201 euro in Vrije Basisschool - Sint-Jan in Kerkhoven. Concreet gaat het om algemene verbouwings- en herstellingswerken in de bestaande schoolgebouwen met ondermeer het omvormen van de oude polyvalente zaal naar klaslokalen.

Deze investering is absoluut een zeer goede zaak voor Kerkhoven en vooral meer dan verdiend omwille van de grote toewijding van het onderwijspersoneel aldaar“, aldus schepen Karel Wieërs  ( N-VA ).