Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Strafste artiesten: wij spraken met Dimfy Boers

Strafste artiesten: wij spraken met Dimfy Boers

Een zevental jaar geleden waren we getuige van een ander mooi Lommels initiatief met betrekking tot Lommelse muziek... nl. de cd-release van 'Het Lom Gods'.

Studente muziekmanagement Dimfy Boers (toen 22) wilde hiermee de Lommelse muziekwereld in de kijker zetten. Voor haar bachelorproef maakt ze het unieke compilatiealbum 'Lom Gods'. Het album vormt een mooie tijdreis doorheen de muzikale geschiedenis van onze stad.

"Mensen praten over de Sahara en de natuur als ze het over Lommel hebben, maar we hebben ook muziektalenten. Als eerste staan oudere bands uit de tijd van mijn mama en op het einde komen de allernieuwste projecten. In totaal staan er veertien nummers op de plaat.Ik heb de mensen van Fail To Regret zelfs de kans gegeven om een nummer op te nemen in de studio, zelf hadden ze daar nooit het budget voor. Gelukkig kende ik via de PXL wel wat techniekers die wat konden regelen", wist ze toendertijd te zeggen.

En naar aanleiding van onze eigen zoektocht naar die Lommelse pareltjes namen we nog eens contact op met Dimfy en hadden een kort gesprek.

Wat was jouw insteek 7 jaar geleden om die compilatie cd van Lommelse bands te maken?
Amai, dat was inderdaad in het jaar 2017: wat vliegt de tijd!  Ik zat toen in mijn laatste jaar muziekmanagement aan de Hogeschool pxl-music, waar natuurlijk een bachelorproef bij kwam kijken. Ik had geen zin om een paper te schrijven en wou echt iets origineels doen. In die tijd vond ik het al super om evenementen te organiseren én verdiepte ik mij in het muzikaal Lommels talent. Er was een gebrek aan een overzicht hiervan dus toen kwam het idee om een compilatiealbum te maken mét een releaseavond. 

Hoe kijk je hier nu op terug?
Met een enorm warm nostalgisch gevoel. Ik heb niet enkel heel veel leuke mensen in die periode leren kennen, maar heb artiesten even in the picture kunnen zetten. En daar deed ik het voor. 

Je wou in de muziekindustrie gaan werken... Hoe is dat verlopen tot nu toe?
Klopt! Na mijn stage bij de platenmaatschappij Warner Music heb ik gedurende die zomer van 2017 nog even gewerkt bij hen als jobstudent. Ik liep mee met de grote artiesten op festivals, voerde mee promo én checkte verder ook welke nummers goed scoorden in spotify. Hier kwam veel “werken met data” bij kijken; iets waar ik niet mee in aanraking was gekomen tijdens mijn studies, maar waar ik wel de meerwaarde van in zag in de muziekindustrie. Om op dit vlak ervaring op te doen ben ik dan als junior data analist gaan werken bij DPG Media en werkte ik voor Humo, De Morgen, Het Laatste Nieuws en andere titels. Tijdens mijn tijd daar begon ik het enorm te missen om evenementen te organiseren, aangezien ik hier amper nog tijd voor had in mijn privé. Ik heb dan even alles omgegooid en ben als event manager beginnen werken, wat de beste keuze ooit was. Ik doe mijn job enorm graag, zo graag dat ik naast mijn voltijdse job ook nog als freelancer werk. Mijn hobby is mijn job geworden. En dat is wat je toch wilt kunnen zeggen? 
Maar wat dan met de muziekindustrie? Die kan ik enorm missen, dus ik geniet des te meer als ik een evenement organiseer waar muziek bij komt kijken. En wie weet komt dit ooit weer meer op mijn pad, maar for now zit ik enorm goed! 

Wat zijn jouw grote muzikale 'helden'?

Zoveel. De eerste artiest waar ik op dit moment aan denk is Sinéad O’Conner. Een vrouw die zowel poëtisch alsook vocaal zo sterk is/was en op zo’n overweldigende manier haar persoonlijkheid, spiritualiteit alsook haar politieke overtuigingen kan samensmelten in pure kunst. Verder is het alom geweten dat ik een enorme fan ben van Hayley Williams van Paramore.

En kan jij ook jouw ideetjes geven wie de strafste/beste Lommelse artiest is en eventueel welk het beste Lommelse nummer?
Oh, moeilijk moeilijk. Ik ben fan van de Lommelse scène in zijn totaliteit. Maar: De band Forest Mountain zal altijd een glimlach op mijn gezicht doen verschijnen met af en toe zelfs een traantje erbij. Ik luister nog regelmatig naar hun muziek. Ideaal voor als je een lange autorit hebt! 
Verder wil ik echt eens Koala Disco live gaan zien, want damn dat klinkt nice! 
Maar ja: al de artiesten die op het compilatiealbum het Lom Gods staan, hebben een speciaal plekje natuurlijk. Het nummer ‘Verkeerd’ van Fail To Regret ga ik niet kiezen als beste nummer van Lommel -die keuze kan ik niet maken-, maar wel als meest betekenisvolle nummer. Dit omdat ik samen met die zalige bende mannen de studio ben ingedoken om hen dit nummer te laten opnemen voor het compilatiealbum. Onvergetelijke dag! 

Verder ben ik enorm benieuwd welke artiest/nummer naar boven komt uit deze bevraging! 

Mercikes voor deze bijdrage...