Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Sporttrofeeën uitgereikt

Vanavond werden naar goede gewoonte de sporttrofeeën uitgereikt tijdens de 'Kampioenenhulde' in CC De Adelberg. Het werd alweer een geweldige show met als presentator sportjournalist Stef Wijnants.

Meest beloftevolle jongere 2023: Jens LAUWERS (BMX) – 14 jaar

De 14-jarige beloftevolle bmx-er werd tweede op het Wereld Kampioenschap BMX in Glasgow. Vice World Champion! Hij deed dit in de categorie Boys 15, terwijl hij zelf nog maar 14 is. In diezelfde categorie werd hij trouwens eerder dit jaar ook Nederlands kampioen!

Jens woont al zijn hele leven in Lommel (Einde) maar rijdt wel voor Nederland omdat hij al van jongs af aan is aangesloten bij een BMX-club in Luyksgestel.

Sportman van het jaar 2023: Sam DE VISSER (G-zwemmen)


Begin augustus vond in Machester het wereldkampioenschap G-zwemmen plaats. In Aquatics Centre namen werelds beste zwemmers met een beperking het tegen elkaar op en daar hoort deze Lommelaar ook bij! De 19-jarige zwemmer met amputatie aan het rechterbeen heeft daar dan ook het Belgisch record gezwommen op de 400m crawl. Met deze tijd behaalde hij de vierde plaats in de finale. Zijn grote droom is om naar de Olympische Spelen te gaan en die droom komt uit in 2024! Dan verdedigt hij de Belgische driekleur op de Spelen in Parijs.
Hij haalde het van de andere genomineerden Amber Claes (paardensport), Emily Dirx (voetbal - provinciale voetballer van 2023) en de ploeg Kattenbos Sport (voetbal).

Sportverdienste van het jaar 2023: Franky CLAEYS


Franky was meer dan 17 jaar lid van BBC Lommel. Zijn voorliefde ging vooral naar het G-basketbal waar hij ook binnen de club de oprichter van was. Als trainer van verschillende teams heeft hij ook meerdere binnen-en buitenlandse medailles gewonnen. Naast het G-basketbal zette hij zich ook met de volle 100% in voor alle Lommelse atleten met een beperking. In 2018 werd hierdoor ook GOAL (G-sport, Overleg, Advies& werkgroep, Lommel) opgericht. De trofee van Sportverdienste is daarom ook een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de G-sporter in Lommel!