Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Eerste 'Internationale Soeverein judostage' vervangt Judocup

Eerste 'Internationale Soeverein judostage' vervangt Judocup

Vanaf dit jaar zal de voormalige 'Soeverein Judocup' vervangen worden door een 3-daagse stage die op 12,13 en 14 april zal doorgaan. Het bestuur van Judoteam Agglorex Lommel nam deze beslissing omdat het in België ontbrak aan hoogstaande Internationale stages. Dat de ambities hoog liggen blijkt wel want de stage loopt in samenwerking met niemand minder dan voormalig topjudoka Ilse Heylen, meervoudig Europees kampioen en bronzen medaillewinnaar op de Olympische spelen van Athene.

Wij vroegen Ilse waarom de keuze op Lommel is gevallen: “Welnu, ik heb tijdens mijn carrière de hele wereld rondgereisd om aan stages deel te nemen en weet daarom maar al te goed wat nodig is om een goede stage te organiseren. Met Lommel beschikken we trouwens  alleen maar over sterke troeven. We liggen in de nabijheid van enkele luchthavens, hebben met de Soeverein een ideale accommodatie en bovendien is Center-Parcs  een droom locatie voor onze atleten. Verder hebben we met Jean-Jacques Melotte een man die perfect weet hoe je grote Internationale events moet organiseren. Hij beschikt dan ook over vele adelbrieven door het organiseren van meer dan 35 Soeverein Judocups, 15 Flanders Cups en niet te vergeten het Europees Kampioenschap in 2011. Ik kijk er dan ook al naar uit om met hem samen te werken. Verder hebben zowel Jean-Jacques als ikzelf een enorm netwerk opgebouwd tijdens onze judo carrière waardoor we sterke judolanden kunnen aantrekken. We hebben nu al inschrijvingen en aanvragen uit vele Europese landen maar ook buiten Europa is er al interesse om naar Lommel af te zakken. Zo zijn er al contacten met de federaties van USA, Afrika  en zelfs Argentinië”, aldus Ilse Heylen.

We vroegen ook Jean-Jacques naar zijn verwachtingen :” Ik heb er het volste vertrouwen in dat deze stage gaat uitgroeien tot een kwalitatieve hoogstaande stage. Wij verwachten een 4 à 500 judoka’s en mikken op 800 in de komende jaren. De meeste landen kennen Lommel al van onze vorige organisaties en dat is al een groot voordeel. Er zullen dagelijks maar liefst 4 trainingssessies doorgaan en er  zullen  enkel toptrainers op de mat staan zodat kwaliteit gegarandeerd is. Onze Belgische toppers zullen uiteraard ook van de partij zijn om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van Parijs. Lommel zal drie dagen het mekka van de judosport zijn” aldus Jean-Jacques.

Is publiek toegelaten tijdens de stage? Gezien de stage in de Soeverein arena doorgaat is iedereen  welkom om vanaf de tribunes de stage bij te wonen. Inkom is gratis en het is dus de ideale moment om topjudoka’s live aan het werk te zien.

Wij willen jullie ook nog meegeven dat op zaterdag 16 maart een masterclass zal doorgaan met de Japanse judolegende Kosei Inoue, de meest succesrijke judoka en coach uit de geschiedenis. De Masterclass gaat op zaterdag 16 maart door in de sporthal van Provil van 15.00u tot 17.00u.

Wij wensen de club veel succes met deze fantastische organisaties!!

Foto: Ilse Heylen & Jean-Jacques Melotte die samen Lommel  op de judokaart zetten.