Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Smokey Hits door Koninklijke Fanfare St-Eligius

Smokey Hits door Koninklijke Fanfare St-Eligius
Foto Jaak Vandendries

In een betoverende showcase van muzikaal vakmanschap trakteerde de Koninklijke Fanfare St-Eligius, onder leiding van de getalenteerde Cindy Van Broekhoven, het publiek gisterenavond op een heerlijke avond vol cinematografische melodieën in de Sint Barbara Kerk in Lommel Werkplaatsen.

Het concert ontvouwde zich in twee betoverende acts, elk gevuld met iconische deuntjes die luisteraars meenamen op een nostalgische reis door geliefde filmsoundtracks.

Het gordijn ging open voor de levendige klanken van "Het Thema van De Muppets", waardoor een jubelende sfeer ontstond die door de hele zaal resoneerde. Deze vreugde werd verder versterkt toen het ensemble in klassiekers zoals "The Flintstones" dook, waarbij mooie herinneringen aan geliefde kindercartoons werden opgeroepen.

Naadloos overgaand begon de Fanfare aan een betoverende verkenning van de tijdloze meesterwerken van de legendarische Ennio Morricone. Elke noot leek een levendig tableau van cinematografische landschappen te schilderen, het publiek betoverend met zijn evocatieve verhalen.

Na een korte pauze werden de toeschouwers "Terug naar de Toekomst" gebracht, reizend door de tijd met de dynamische uitvoering van de Fanfare. Van daaruit leidde de reis naar het tijdperk van de dinosauriërs, waarbij beelden van prehistorische wonderen werden opgeroepen, voordat het overging in het majestueuze "Cirkel van het Leven".

De avond bereikte zijn hoogtepunt met een eerbetoon aan de ultieme held, Agent 007, terwijl de Fanfare eer bewees aan de iconische soundtracks van James Bond-films. Het publiek was betoverd terwijl de muziek de opwindende avonturen van de charmante spion opriep, emoties opwekkend en verbeelding aanwakkerend.

In elk stuk dat werd uitgevoerd, vertoonde de Koninklijke Fanfare St-Eligius onberispelijk vakmanschap en onwankelbare toewijding, wat resulteerde in een daverend applaus en staande ovaties van het geboeide publiek.

Dit opmerkelijke concert diende als een testament van de blijvende kracht van muziek om mensen van alle leeftijden te transporteren, inspireren en verenigen. Onder leiding van Cindy Van Broekhoven leverde de Fanfare een werkelijk onvergetelijke avond die nog jaren in de harten van de aanwezigen zal naklinken.